Dětmarovičtí sice dokážou hrát pěkný fotbal a vyrovnané partie i s papírově silnějšími týmy, jenže jim chybí to nejdůležitější – body.

V uplynulém kole doma remizovali s třineckou rezervou, naposledy ale vyhráli na konci srpna. „Prohráváme těsně, ale na to se nehraje. Nedáváme góly, a proto jsme dole,“ říká kouč Dětmarovic Josef Jadrný.

Valašské Meziříčí se dostalo do vedení ve 44. minutě, hosté ale na gól do šatny zvládli bleskově zareagovat a hned po minutě vyrovnal Mičola. „V první půli jsme byli lepší, oba týmy však měly několik tutovek a hrál se vyrovnaný a dobrý fotbal,“ uvedl Jadrný.

Jan Zbránek (v zeleném) si považuje za čest zabojovat o Euro.
Jan Zbránek: Už to, že můžu zabojovat o ME, je splněný sen

Ve druhém poločase domácí svého soupeře zatlačili, Dětmarovice se ale dobře bránily. V závěrečné desetiminutovce si hosté vybojovali i několik rohů, jenže po tom posledním z nich jim domácí pláchli a z protiútoku vstřelili rozhodující gól. „To byla velká chyba,“ kroutil hlavou nad klíčovým momentem utkání Jadrný.

Vzápětí šel sám na domácího gólmana M. Macko, svou šanci ale spálil a Dětmarovice zůstaly bez bodu.

„Jejich trenér říkal, že jsme je překvapili, ale k čemu nám to je? Škoda, bod by byl dobrý, bral bych ho,“ mrzela další ztráta Jadrného. „Kluci to však odbojovali a makali, nebyla to žádná ostuda,“ dodal závěrem.

TJ Valašské Meziříčí – SK Dětmarovice 2:1 (1:1)

Branky: 44. Michálek, 84. Vrána – 45. Mičola. Rozhodčí: Lukašík – Mankovecký, Krupa. ŽK: 1:3. Diváci: 104.

Dětmarovice: Kotrla – Uher, K. Skoupý, Leibl, R. Macko – Egri (79. Harazin), Mičola, Škuta, M. Macko – Řapek, Staško. Trenér: Jadrný.

Martin Bukata (v bílém) žehrá na slabou karvinskou koncovku.
Karvinský Martin Bukata: Chybí góly ze standardek
Havířov na zemi. Nestačil ani na béčko Karviné a čeká ho boj o záchranu.
Přehled utkání divize F