Když Dětmarovičtí předposlední březnový den porazili Havířov, netušili, že je to na dlouhou dobu jejich poslední výhra. Svěřence Josefa Jadrného trápí marodka, produktivita i slabší forma.

V sobotu však odehráli kvalitní zápas proti jednomu z favoritů soutěže, Frýdlant si domů do Beskyd odvezl všechny tři body.

Skóre zápasu otevřel po patnácti minutách hry po pěkné akci a centru z pravé strany Martin Macko, jenže hned o minutu později bylo srovnáno.

Ilustrační foto
Řidič utrhl hadici u stojanu LPG. Kvůli unikajícímu plynu bylo okolí uzavřeno

„Na půlce soupeře jsme hráli dobře, nechali nás hodně hrát a v první půli úplně zalezli,“ uvedl trenér Jadrný. „Bylo to jen o nás, jestli něco vymyslíme,“ dodal.

Domácí favorita zaskočili a hráli aktivně. Bylo vidět, že bojují a chtějí zlomit dlouhou sérii bez výhry. Jejich plány se ale začaly hroutit na přelomu sedmdesáté minuty, kdy se trefili Klimas s Kučerou a hosté rázem vedli 3:1. „Zase jsme dostali góly téměř ze všeho,“ mrzelo Jadrného.

Dětmarovice však ještě zadělaly na drama. V 79. minutě se k exekuci přímého kopu postavil Puchel, který zaskočil hostujícího gólmana Prepsla. „Říkal jsem mu, ať to hraje na zadní tyč. Poslechl a spadlo to tam,“ pousmál se Jadrný.

Sokolky prožily lepší sezonu než tu minulou. Uhrály 17 bodů.
Karvinské házenkářky se naučily vyhrávat

Více už ale jeho svěřenci nedokázali a potřebný třetí gól nedali. Naopak, v úplném závěru po faulu v pokutovém území proměnil penaltu frýdlantský Wludyka – 2:4. „Kluci dneska makali, ale soupeř byl asi šťastnější,“ dodal závěrem kouč Dětmarovic, které už ve středu od 17 hodin předehrávají doma zápas s Opavou B!

SK Dětmarovice – BFK Frýdlant n. O. 2:4 (1:1)

Branky: 16. M. Macko, 79. Puchel – 17. Soukup, 68. Klimas, 72. Kučera, 90. z pen. Wludyka. Rozhodčí: Sedláček – Soukal, Svoboda. ŽK: 3:0. Diváci: 200.

Dětmarovice: Kotrla – Uher, Hrtánek, Řapek, Frébort – R. Macko (72. K. Skoupý), Regec (60. Egri), Mičola, Puchel, M. Macko (86. L. Ligocký) – Tomáš. Trenér: Jadrný.

Žermanická přehrada na archivních snímcích.
Z historie regionu: Žermanická přehrada změnila katastry obcí
Účastníci turnaje.
R22 Cup vyhráli slovenští Vegeťáci