V průběhu týdne svěřenci Josefa Jadrného prohráli 1:7 v prvním kole MOL Cupu s druholigovým Třincem. Náladu si chtěli zlepšit v Rýmařově v rámci divizní soutěže, jenže domů se vrátili s nepořízenou.

Přitom neodehráli vůbec špatný zápas. Jenže v první půli skončil jeden míč jen na tyči a další velkou šanci spálil Řapek. „První poločas jsme hráli dobře, měli jsme dost šancí, ale trápila nás koncovka,“ uvedl Jadrný.

Klíčový moment zápasu nastal krátce před přestávkou. Dětmarovicím se totiž zranil kapitán a lídr týmu Hrtánek, pro něhož zápas kvůli problémům s kolenem skončil. „Bylo nás málo, navíc jsme to museli celé přeskupit a už to pro nás bylo těžké,“ okomentoval Jadrný zřejmě klíčový moment utkání.

Těšíňané opouštěli trávník zklamaní i po třetím duelu nové sezony.
Těšín prohrál, musí si máknout

Krátce po přestávce totiž domácí Němec otevřel skóre utkání a o pár minut později dával na 2:0 J. Furik. V 67. minutě byl navíc vyloučený hostující Škuta a nařízený pokutový kop proměnil Navrátil.

Na spekulace se ve fotbale nehraje, po sobotním utkání se ale jedna otázka přímo nabízela: kdyby se nezranil Hrtánek, vypadalo by skóre jinak? „Určitě by to bylo hratelné. Myslím, že minimálně bod bychom získali,“ zamyslel se nad průběhem utkání Jadrný.

V deseti už hosté neměli sílu s třígólovou ztrátou cokoliv udělat. Naopak několika skvělými zákroky je od většího debaklu ochránil gólman Kotrla. „I tak je toho zápasu škoda. Dlouho jsme byli lepší, hráli jsme dobrý fotbal a na tutovky jsme vyhráli,“ uzavřel svůj pohled na utkání Jadrný.

Jiskra Rýmařov – SK Dětmarovice 3:0 (0:0)

Branky: 49. Němec, 62. J. Furik, 67. z pen. Navrátil. Rozhodčí: Novák – Zapletal, Galář. ŽK: 2:4. ČK: 67. Škuta (D). Diváci: 165.

Dětmarovice: Kotrla – Škuta, Hrtánek (41. Valoch), Skoupý, R. Macko – Egri (85. J. Ligocký), Leibl, Mičola, M. Macko – Řapek, Staško. Trenér: Jadrný.

Petrovice si připsaly do tabulky bod za remízu.
Ciku se trefil, Petrovice ale jen remizovaly
Ilustrační fotografie.
Lidé z domu, kde zakročila zásahovka, tvrdí, že nikdo nestřílel