V jeho dresu se objevil jako kapitán nejen ligou ošlehaný Ondřej Kušnír, ale hlavně stejně zkušený Zbyněk Pospěch, shodou okolností bývalý hráč Dětmarovic, na něhož v klubu rádi vzpomínají.

„Se Zbyňou jsme se samozřejmě v týdnu hecovali, poručil si, abychom mu připravili dortík na oslavu bruntálského vítězství. Doufám, že jsme ho moc nezklamali,“ usmíval se trenér Dětmarovic Josef Jadrný.

Ovšem celý poločas mu moc do smíchu nebylo. Bruntál se už po pěti minutách ocitl ve vedení po Slavíkově neslané nemastné střele, kterou Majerczyk podcenil a ještě ke všemu mu balon poskočil na drnu.

„Díky tomu se pak Bruntál zatáhl, sveřepě bránil a nás čekalo dobývání jeho brány,“ přibližoval Jadrný průběh první půle.

Kontrolu nad balonem jeho tým opanoval, nicméně na góly si musel počkat až do druhého dějství. Trenér Jadrný správně prostřídal a přineslo mu to ovoce.

Náhradník Staško byl na hřišti minutu a hned srovnal. Za pár chvilek přidal druhý gól a zápas nabral očekávaný směr. „Měli jsem tam docela dost šancí, nicméně to bylo celé takové upracované. Lehkost v naší hře chyběla,“ uznal Jadrný.

Bylo to ale dáno i výkonem soupeře. „Bruntál se opravdu hodně zatáhl, svědomitě bránil a ten vývoj zápasu šel za ním. Nakonec jsme ale potřebné góly dali a zaslouženě vyhráli,“ oddechl si Jadrný.

SK Dětmarovice – Slavoj Olympia Bruntál 3:1 (0:1)

Branky: 47. a 53. Staško, 62. Mensah – 6. Slavík. Rozhodčí: Poláček – Mikulášek Sivera. ŽK: 0:3. Diváci: 220.

Dětmarovice: Majerczyk – Václavek, MackDonald, Hrtánek, J. Uher (54. Tomáš) – Leibl – Jež (70. Madecki), Ciku (87. Moskál), Mensah, R. Macko (62. Zach) – Řapek (46. Staško). Trenér: Jadrný.


Načítám tabulku ...
Karvinští míří do Brna. Pro body?
Karvinští jedou po pohárové blamáži do Brna
Jiří Tabák, poslední český medailista ve sportovní gymnastice.
OSOBNOSTI REGIONU! Gymnasta Jiří Tabák: Pokažený přeskok mě štve dodnes