Rezerva ligového týmu hrála v neděli dopoledne, zatímco A-tým odpoledne, takže k dispozici trenéru Kročilovi nebyl ani nikdo z prvního týmu. Pouze do obrany naskočil mladý Putyera.

Indiáni vstoupili do zápasu lépe a už v šesté minutě šli po proměněné penaltě Förstera do vedení. „Podle mě byla ta pentle přísná, ale začali jsme špatně,“ uznal trenér karvinské rezervy Čestmír Kročil.

Jeho svěřenci se ale dokázali rychle vrátit do zápasu a už v 17. minutě vyrovnal Mrózek. O jedenáct minut později domácí sehráli krásnou akci, na jejímž konci byl Hladík a Karviná už vedla.

Pavel Dreksa je opět v sestavě Karviné.
Navrátilec Pavel Dreksa: Mám radost, že jsem přežil ve zdraví

„Začali jsme sice dobře, ale jinak jsme měli v první půli přílišný respekt k soupeři. Hlavně jsme byli nedůrazní v osobních soubojích,“ vytkl svým hráčům příliš velké obavy trenér Havířova Miroslav Matušovič.

Hladík sice ve druhé půli přidal svůj druhý gól a dával už na 3:1, obraz hry se ale docela změnil. Indiáni totiž byli hodně aktivní a domácímu favoritovi pořádně zatápěli.

„Byli jsme důraznější, silní na míči a podle mě i lepší než soupeř. Jenže ve chvíli, kdy jsme měli vyrovnat, a na to jsme měli dostatek možností, tak jsme udělali školáckou chybu a soupeř nás potrestal,“ ohlížel se Matušovič za utkáním.

Zlepšený výkon Havířova ocenil i Kročil. „Překvapilo mě, jak hráli dobře. Divím se, že jsou v tabulce tak dole, proti nám se asi vyhecovali a byl to dobrý fotbal z obou stran,“ řekl na adresu soupeře.

Havířov (v bílém) doma udolal Porubu.
Havířov doma přehrál Porubu a zastavil sérii proher

Indiáni chtěli uspět jako v každém derby, a tak se i v Karviné dost jiskřilo od kopaček. Rozhodčí rozdal celkem sedm žlutých karet, šest z nich přitom vyfasovali hosté. „Je mi líto hlavně hráčů, protože oni do toho dávají vše, cítí, že jsou lepší než první tým tabulky a stejně prohrají. Je to takové devastující,“ uvedl po zápase Matušovič.

Karviná po výhře získala v čele tabulky tříbodový náskok před B-týmem Opavy, naopak Havířov je třetí od konce. „Od stavu 3:1 už jsme hráli údržbářský fotbal, ale jsem rád, že jsme to zvládli,“ pochválil své svěřence Kročil. „Jsem přesvědčený o tom, že tam, kde se nyní nacházíme, nepatříme a ono se to otočí,“ věří Matušovič ve zlepšení.

MFK Karviná B – MFK Havířov 3:1 (2:1)

Branky: 28. a 59. Hladík, 17. Mrózek – 6. z pen. Förster. Rozhodčí: Pospíšil – Silný, Běhal. ŽK: 1:6. Diváci: 150.

Karviná B: Neuman – Putyera, Mrózek, Hujo, Bielan (46. Wenglorz) – Weber – Hejda, Greguš (86. Ceniga), Seriš, Puchel (64. Motyčka) – Hladík (69. Kusyn). Trenér: Kročil.

Havířov: Přibyl – Podešva (90. Kisza), Malcharek, Skoupý, Dawid – Klejnot, Förster (90. Dvořák), Zupko – Chlopek (77. Noga), Stanojkovič (67. Baran), Heller (78. Velčovský). Trenér: Matušovič.

Fotbalisté petrovického Interu (v bílém) připravili Hnojníku první porážku v soutěži.
Přehled utkání I.A a I.B třídy
Havířovská desítka 2019. Vítěz běhu na 10 km Adam Szymanik.
Havířovskou desítku vyhrál Adam Szymanik. Maslák pomohl ke světovému rekordu