„Viděli jsme Polanku hrát s Opavou, tak jsme si řekli, co by na ni mohlo platit. Vyzkoušeli jsme to a v prvním poločase to neskutečně platilo,“ radoval se trenér Karivné B Marek Bielan ze zisku tří bodů po pátém vítězství v této sezoně. „Tentokrát jsme soupeře nějak vysoko nenapadali, spíš jsme hráli ze středního bloku a vyráželi do rychlých brejků. To nám vycházelo, dali jsme tři góly,“ prozradil kouč karvinského „béčka“.

Autorem jediného gólu utkání 12. kola divize Heřmanice - Dětmarovice 0:1 byl v 83. minutě Elvist Ciku.
Tři body pro Dětmarovice urval v Heřmanicích sedm minut před koncem Ciku

Domácí těsně před poločasem přišli o strážce své svatyně Řehulku. „Za stavu 3:0 šel náš hráč sám na brankáře, on ho fauloval a dostal červenou kartu,“ popsal Bielan situaci na hřišti. „Misto, aby nám to pomohlo, nedali jsme standardku, a oni v nastaveném čase z autu nám dali gól na 1:3,“ kroutil hlavou Bielan. A hned po přestávce Polanka v 52. minutě snížila na 2:3. „I když soupeř hrál v deseti, zase jsme se dostali pod tlak a ze standardní situace nám dal gól. Tam jsme se trošku sesypali a byli rádi, že jsme to nakonec uhráli, protože to smrdělo remízou,“ oddechl si trenér MFK B.

Fotbalisté Havířova ve 12. kole divize prohráli v Rýmařově 0:4.
Matušovičův Havířov ve druhém poločase odpadl a v Rýmařově pak dostal čtyřku

„Měli jsme takové čtyři brejky, kdy jsme šli tři na jednoho, čtyři na dva, ale bohužel. Místo abychom to uklidili do prázdné branky na 4:1 nebo 4:2, tak jsme se třepali do 96. minuty. A v 90. minutě nám ještě vyloučili stopera Dadaka, ale faul to nebyl,“ řekl Bielan. „V Polance jsou neskutečně vysocí urostlí chlapi, kteří vyhrávali souboje. Kromě brankáře Ciupa, který zachytal dobře, moji mladí kluci hráli bez jakékoliv pomoci a za to je musím pochválit,“ ocenil karvinský kouč bojovnost týmu.

Co se mu nejvíc líbilo v Polance? „Neskutečné hřiště, klobouk dolů! To byl kulečníkový stůl, husté, posekané, postříhané, je radost na něm hrát fotbal. Tak dobré hřiště má jen Opava, v lize jsem takové neviděl,“ konstatoval Bielan.

Divize F - 12. kolo:

Polanka - MFK Karviná B 2:3 (1:3)

Branky: 45.+3 Musila, 52. Hluchý - 7. Kuča, 19. Hrušovský, 42. Římanek.

Rozhodčí: Julínek - Kulička, Šustr. ŽK: Coufal, Fischer, Bednář - Římanek, Hrušovský, Dadak. ČK: 44. Řehulka - 90. Dadak. Diváci: 88.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...