Havířovští totiž podali špatný výkon, prohráli 1:5 a sami se propadli za Polanku, na předposlední třinácté místo tabulky. „Do zápasu jsme přitom nevstoupili špatně, ale z první situace jsme zase dostali gól,“ uvedl po utkání hrající kouč MFK Miroslav Matušovič.

V patnácté minutě sice srovnal Klejnot, jenže o tři minuty později už Polanka zase vedla. Za dalších deset minut, už za stavu 3:1, se navíc nechal vyloučit havířovský Malcharek a hosté hráli přes hodinu v deseti. „O to byl ten zápas pro nás těžší,“ dodal Matušovič.

Havířov se potácí na spodku tabulky.
Přehled utkání divize F

Polanka ve druhé půli přidala ještě další dvě branky a došla si k pohodovému vítězství. „Na míči jsme nebyli špatní, ale sráží nás chyby vzadu. Jsme naivní, stačí na nás nakopnout míč a už to hoří,“ okomentoval hrající kouč Indiánů špatnou defenzivní práci celého týmu.

Z Havířova v létě odešel kapitán Wojnar a stoper Igbinoba, s čímž se tým zatím nedokázal vyrovnat. „Myslel jsem si, že si s odchodem klíčových hráčů poradíme mnohem lépe, ale realita je taková, že jsme si neporadili a někteří hráči na to buď ještě, anebo už nemají,“ připustil Matušovič.

Gymnázium a Obchodní akademie Orlová (GOA) si připomněla 110, resp. 100 let od založení školy. Přijeli absolventi ze všech koutů světa.
Na srazech už bývám nejstarší, vtipkoval sexuolog Radim Uzel

Co tedy s nastalou situací? „Teď už s tím na přestupovém trhu neuděláme nic, ale v zimě musíme být aktivní, pokud na tom chceme být v tabulce lépe a nemít starosti se záchranou,“ uvědomuje si Matušovič.

Problémem Havířova je hlavně obrana, která v sedmi zápasech inkasovala už 23 branek, tedy víc než tři na utkání. V tomto ohledu jsou Indiáni nejhorší v celé soutěži. „Kdybychom dali tři góly, tak stejně dostaneme čtyři. Naše defenziva je teď katastrofální,“ uzavřel bývalý hráč Baníku či Sparty.

SK Polanka n. O. – MFK Havířov 5:1 (3:1)

Branky: 21. a 48. Tilkeridis, 12. Miko, 18. Skřehot, 62. Talián – 15. Klejnot. Rozhodčí: Hovorka – Antoníček, Malimánek. ŽK: 3:2. ČK: 28. Malcharek (H). Diváci: 182.

Havířov: Směták – Podešva, Zupko (62. Noga), Zbavitel (38. Chlopek), Dawid (76. Velčovský) – Matušovič, Förster, L. Skoupý – Malcharek, Stanojkovič (62. Baran), Klejnot (76. Heler). Trenér: Matušovič.

Michal Brůna střílí technickou ranou jeden ze svých pěti gólů do sítě Kopřivnice.
Michal Brůna: Derby s Kopřivnicí? Zase jiná úroveň
Bohumínští doma prohráli o tři góly.
Bohumín zase s pětkou. Tentokrát ale bez bodu