Indiáni chtěli hrát aktivně a také do zápasu vstoupili lépe. Už v desáté minutě otevřel skóre Wojnar, který byl na konci krásně sehrané akce. Indiáni měli i další příležitosti, jeden gól jim dokonce vzal odmávaný ofsajd. A tak udeřili domácí.

Po necelé půlhodině hry vyrovnal Urban. „Místo toho, abychom vedli 2:0 a dohráli zápas do vítězného konce, tak se dokážeme porazit úplně sami, navíc neuvěřitelným způsobem,“ komentoval hrající kouč hostů Miroslav Matušovič výsledkový zvrat.

Indiáni totiž na začátku druhé půle začali kupit neuvěřitelné chyby, které je v konečném výsledku stály všechny body. Matušoviče naštval hlavně třetí gól, kterým Urban v 51. minutě dovršil hattrick.

Dolním Datyním se venku nevedlo.
Datyně odjely z Oldřišova s prázdnou

Co se vlastně stalo? Havířov zahrál malou domů na gólmana Slavíka, ten ale místo odkopu začal kličkovat a nastřelil domácího útočníka. Poté, co se balon snesl zpátky na zem, ho už Slavík nezasáhl a Urban doklepl míč pohodlně do sítě. „Kdyby tam byl někdo z TV Nova, tak je to borec na konec,“ prohodil Matušovič ke kurióznímu gólu.

Po této brance se Indiáni zvedli a zase si začali vytvářet šance, vytěžili z nich ale jen korekci Dawida na 3:2. „Byli jsme lepší, odehráli jsme slušný zápas, ale góly, které inkasujeme, by nevymysleli ani ve filmu,“ mrzelo Matušoviče. „Když vidím, jak se dokážeme sami porazit, tak mě to vždycky sestřelí,“ komentoval zbytečnou ztrátu bodů.

Slavoj Olympia Bruntál – MFK Havířov 3:2 (1:1)

Branky: 29., 47. a 51. Urban – 10. Wojnar, 79. Dawid. Rozhodčí: Nejezchelb – Líkař, Soukal. ŽK: 1:1. Diváci: 320.

Havířov: Slavík – Bajzath, Matušovič, MackDonald – Bujok, Wojnar, Zupko, L. Skoupý – Klejnot, Hottek, Dawid (85. Macík). Trenér: Matušovič.

Integrované centrum záchranářů v Českém Těšíně před dokončením.
OBRAZEM: Nové centrum pro záchranáře už dostává konečnou podobu
Házenkáři zvládli náročný týden. Zakončili jej postupem v poháru.
Házenkáři zakončili náročný týden postupem v ČP