Bývalý hráč Baníku Ostrava či pražské Slavie odehrál na podzim za dětmarovické mužstvo devět zápasů, ve kterých dal jeden gól.

„Jsme rádi, že tady zůstal. Je to výborný fotbalista a skvělý kluk do kabiny,“ říká kouč týmu Josef Jadrný. Mičola navíc plní roli „mentora“ pro mladé hráče. „Je jim vzorem, mají se od něj co učit. To, jak se chová, by mladým mělo pomoct k lepším výkonům. Je to náš tahoun a učitel,“ vychvaluje svého třicetiletého svěřence kouč Dětmarovic.

František Straka přišel zachránit Karvinou. Každý musí začít u sebe, řekl.
František Straka: V Karviné jsem už tak dlouho!

Jeho tým v průběhu zimní přípravy soužily nemoci. „Táhlo se to skoro měsíc. Když jedni skončili, další hned začali marodit,“ mrzí Jadrného, jehož svěřenci začali letošní sezonu třemi výhrami ve čtyřech zápasech. Nakonec Dětmarovice přezimovaly deváté, osm bodů za vedoucí Opavou B. „Cíle si na jaře nedáváme, budujeme totiž mladý tým a chceme využít toho, že jsme ve středu tabulky, abychom si mohli vyzkoušet, jak a co nám bude fungovat,“ říká Jadrný.

V zimě hráčský kádr posílili Jaromír Frébort, René Macko či Erik Puchel. V Dětmarovicích naopak s největší pravděpodobností nebude pokračovat zkušený útočník Zbyněk Pospěch. Jadrného svěřenci v úvodním jarním kole přivítají na domácí půdě tuto sobotu poslední Ústí.

SK DĚTMAROVICE
Rok založení: 1935
Klubové barvy: modrá, bílá
Internetové stránky: www.skdetmarovice.cz
Největší úspěchy: vítěz krajského přeboru (1999, 2018), účast v MSFL 2002/03 

KÁDR TÝMU
Brankáři: Jakub Stach, Adam Kotrla
Obránci: Tomáš Hrtánek, Karel Skoupý, Jaromír Frébort, Jan Uher, Erik Nitka
Záložníci: David Egri, David Regec, Tomáš Mičola, Martin Macko, René Macko, Petr Škuta, Lukáš Ligocký
Útočníci: David Řapek, Michal Tomáš

ZMĚNY V TÝMU
Přišli: Jaromír Frébort (Stará Bělá), René Macko (Karviná), David Regec (Vítkovice)
Odešli: Filip Kondziolka (Orlová), Martin Derík (konec smlouvy)

Startuje finále krajské ligy v hokeji.
Kam za sportem
Zdravotníci z orlovské nemocnice i občané města vyrazili ve středu od místního špitálu demonstrovat před ostravský krajský úřad, kde probíhalo další jednání o budoucnosti nemocnice. Starosta města i někteří další zástupci Orlové pak vystoupili také v deba
Orlovští se za svou nemocnici bili, krajské politiky ale nezlomili