„S výkonem jsme spokojeni,“ řekl po nedělní výhře kouč Karviné B Čestmír Kročil, který do utkání proti Nového Jičínu postavil například brankáře Pastornického nebo stopera Dreksu, který se vrací po dlouhodobém zranění. „Má zkušenosti, prostě to umí,“ vystihl Kročil jeho povedený výkon.

Karvinské ale nečekal vůbec lehký zápas, Nový Jičín totiž umně bránil. „Postavili autobus a my jsme se ho pokoušeli dobýt,“ uvedl kouč karvinské rezervy. Jeho svěřencům se to povedlo dvakrát.

Jako první se po necelé půlhodině hry prosadil Bielan, na 2:0 zvyšoval na začátku druhé půle po standardní situaci Mrózek. „Zápas jsme měli pod kontrolou. Drželi jsme míč, ale ještě nám chybí klid v koncovce,“ okomentoval průběh utkání Kročil.

Po pohárovém duelu ve Frýdku-Místku čeká karvinské hráče Žižkov.
Pohár před vlastními fanoušky. Přijede Žižkov

B-tým Karviné si tak dokázal, že umí hrát i do plných. „Ještě tomu sice chybí nějaký moment překvapení, ale už se to pomalu zlepšuje. Nějaký čas už jsme spolu a je to vidět,“ uzavřel spokojeně trenér Kročil.

MFK Karviná B – FK Nový Jičín 2:0 (1:0)

Branky: 29. Bielan, 47. Mrózek. Rozhodčí: Kolář – Grečmal, Lukašík. ŽK: 1:1. Diváci: 200.

Karviná B: Pastornický – Hejda, Dreksa (46. Mrózek), Hujo, Kaczmarczyk – Greguš – Wenglorz, Seriš (80. Motyčka), Želizko (46. Ceniga), Bielan – Hladík (88. Streit). Trenér: Kročil.

Havířov pokračuje v úspěšném vstupu do sezony.
Třetí výhra v řadě. AZ loupil u Jestřábů
Dětmarovicím se na podzim moc nedaří.
Bída Dětmarovic. Po špatném výkonu padly ve Frenštátu