Zatímco prvoligoví karvinští fotbalisté během nedělního odpoledne nestačili na Liberec, záložní tým doma porazil Polanku nad Odrou.

Kouč Karviné Čestmír Kročil znovu využil služeb několika ligových hráčů, na Kovoně vyběhli do akce například Weber, Puchel či Šašinka. „Bez nich by to nešlo. Dneska nám hodně pomohli. Stejně jako mladý Vlachovský,“ pochválil trenér klíčové hráče týmu.

Zápas začal vyrovnaně, zhruba po patnácti minutách ale Karviná převzala otěže hry a mezi 31. a 38. minutou nasázela Polance tři branky. Skóre otevřel právě Vlachovský, jenž se nejlépe zorientoval v šestnáctce a poprvé rozvlnil síť za gólmanem Vircem. Na 2:0 dával po rohu Puchel a třetí branku přidal po krásné brejkové akci Seriš.

Datyně získaly první výhru v sezoně.
Datyně slaví první výhru v sezoně

Ostravané sice ještě před přestávkou korigovali, Karviná už ale svému soupeři víc nedovolila. „Už bylo prakticky rozhodnuto,“ uvedl Kročil, jenž však výkon Polanky ocenil. „Ve druhé půli to zjednodušili, hráli nahoře a vyrovnali se nám,“ dodal.

Karvinští měli několik protiútoků, žádný z nich ale nedotáhli a v závěru se po akcích soupeře ještě mohli obávat o výsledek. „Ještě to mohlo být drama, naštěstí jsme ho ale nepřipustili a zaslouženě jsme vyhráli. Soupeř se nás možná trochu bál,“ uzavřel nedělní klání Kročil.

MFK Karviná B – SK Polanka n. O. 3:1 (3:1)

Branky: 31. Vlachovský, 36. Puchel, 38. Seriš – 43. Tížek. Rozhodčí: Nápravník – Jahoda, Ham. ŽK: 3:3. Diváci: 100.

Karviná B: Drobek – Hejda (71. Mrózek), Paholík, Hujo, Kaczmarczyk (64. Bielan) – Weber – Wala (82. Ceniga), Vlachovský, Seriš (76. Hladík), Puchel (86. Motyčka) – J. Šašinka. Trenér: Kročil.

Havířované na startu sezony zatím formu hledají.
Havířov neudržel vedení a prohrál v Heřmanicích
Karvinští měli „peška“. Prohráli doma s Libercem ve vyrovnaném utkání. Měli i pořádný pech. Na snímku inkasují jediný gól utkání z kopačky libereckého Jakuba Peška (č. 10).
Karviná se z posledního místa neodlepila