Českotěšínští přitom před týdnem odehráli mimořádně nevydařený zápas v Krnově, kde padli 0:1. Na lídra z Frenštátu se ale nachystali pečlivě.

„V týdnu jsem hráče nabádal k tomu, aby se přístupem vrátili k zápasům, který předváděli předtím,“ přiznal jejich trenér Lubomír Luhový.

A jeho svěřenci ho poslechli dokonale. Proti týmu z Beskyd odehráli parádní partii. „Byl to nejtěžší, ale také nejfotbalovější zápas za celou tu dobu, co v Těšíně jsem,“ těšilo Luhového. „Mělo to divizní úroveň,“ doplnil.

Havířov tentokrát neuspěl. Nedal ani gól.
AZ tentokrát bez bodu. V Litoměřicích rozhodla druhá třetina

Frenštát byl od úvodu aktivnější a v prvních dvaceti minutách si vytvořil tlak. Hosté měli i dvě velké šance, Český Těšín ale podržel velmi dobře chytající Gradek. A postupně se do hry dostávali i domácí. „Celých devadesát minut jsme hráli ve vysokém tempu, klobouk dolů před oběma týmy,“ smekl Luhový pomyslnou pokrývku hlavy.

Dlouho se hrálo bez branek. Nakonec se ale radovali domácí, kteří v 78. minutě zahrávali rohový kop, po němž si naskočil na míč Šiška a hlavou poslal míč do sítě. „Konečně se nám povedlo skórovat po rohu,“ potěšilo Luhového. „V závěru jsme byli šťastnější, ale vyhráli jsme zaslouženě, kluci to fakt odmakali,“ potěšil jej výkon.

V českotěšínské kabině tak po předešlém nezdaru zase panuje dobrá nálada. „Máme tady mladý tým, musí myslet i na morální zásady, o tom to je,“ nabádá Luhový své hráče k tomu, aby podobně přistupovali ke všem mistrovským utkáním.

FK Český Těšín – Beskyd Frenštát p. R. 1:0 (0:0)

Branka: 78. Šiška. Rozhodčí: Laštuvka – Ham, Vidlička. ŽK: 4:1. Diváci: 120.

Č. Těšín: Gradek – Bolek, Sostřonek (23. Kotas), S. Zogata, Malyjurek – Folwarczny, Šiska, Michalisko, J. Zogata (66. Martinek) – Vlachovič, Krucina. Trenér: Luhový.

Daniel Hanusek (druhý zleva) se nechal vyloučit, i když ví, že tým se bez jeho branek neobejde.
Lokomotiva vyhořela s Břidličnou
Havířovské tanečnice na MS výrazně uspěly.
Horizonty Havířov přivezly ze Švédska titul mistrů světa