Dolní Datyně přitom nesehrály vůbec špatný zápas. Naopak, měly více šancí a sahaly po bodovém zisku. „Měli jsme minimálně na bod,“ uvědomuje si trenér havířovského týmu Richard Beneš.

Protože se hrálo přes týden, byl havířovský tým oslaben, přesto začal aktivně. Po rohu byl ve velké šanci Baláž, který hlavičkoval asi dvacet centimetrů od tyče. „A pak jsme soupeři darovali gól,“ štvalo Beneše. Hráči si na sebe nezavolali a odkopli míč na roh. „I když jsme věděli, že je kopou na přední tyč, tak se tímto způsobem dokázali prosadit,“ dodal trenér Datyní.

Ilustrační foto
Pozor: kritizované jízdní řády se dočkají změn

Hosté mohli ještě do poločasu srovnat, David Cileček ale ve velké šanci selhal. Ve druhém poločase šel sám na gólmana Stebel, ani on ale neuspěl. A tak se potvrdilo známé pravidlo, které říká: nedáš, dostaneš!

Ihned z protiútoku totiž udeřil Frenštát, který využil další chyby v hostující obraně. Dolní Datyně ale zadělaly na drama a o minutu později snížily, když si Stebelův centr srazil domácí Žitník. Benešovi svěřenci se tlačili za vyrovnáním, vypracovali si další příležitosti, postupně jim ale ubývaly síly a v 75. minutě rozhodl gólem na 3:1 Malý.

„Škoda, hrál se totiž vyrovnaný zápas,“ mrzelo Beneše, který poukázal na problémy stoperské dvojice: „Ta je pokaždé jiná a není sehraná.“ Šanci na reparát budou mít Datyně už v sobotu, kdy doma hostí Šenov.

Beskyd Frenštát p. R. – TJ Dolní Datyně 3:1 (1:0)

Branky: 11. Žitník, 68. Bartoň, 75. Malý – 69. vlastní Žitník. ŽK: 1:1. Diváci: 206.

D. Datyně: D. Stach – Kodenko, Marek, Kučera, Dolák – Rozsíval, Jaworek (75. Čopák), D. Cileček, Stebel – Gistinger, Baláž (19. M. Cileček). Trenér: Beneš.

Karvinští fotbalisté (ve žlutém) vyhráli v Brně nad lídrem MSFL z Líšně.
Hladký postup v MOL Cupu přes Líšeň