Datyňští tak navázali na předešlou remízu s Českým Těšínem a získali další důležité body do tabulky. Záchrana v krajském přeboru je tak zase o kus blíž, i když při formě posledních dvou týmů tabulky se prakticky dá mluvit o jistotě.

„Ještě potřebujeme tři body, aby to bylo definitivní. Pak by byla mise splněna,“ uvedl kouč týmu z Havířova Richard Beneš.

Dolní Datyně rozhodně k zápasu nejely v roli favorita. „U nich se hraje těžko, mají dobrý tým,“ uvědomoval si Beneš sílu soupeře. „Navíc nás bylo málo, ale semkli jsme se, dobře jsme kombinovali a předvedli jsme povedený výkon,“ dodal.

Dětmarovice sužuje marodka, ale bojují.
Dětmarovické kosí marodka. V Olomouci neuspěli

Hosté se dostali do vedení po dvaceti minutách hry zásluhou Baláže, který se prosadil po pěkné akci střelou z pokutového území. Jenže uplynulo jen pár vteřin a hosté po chybě na půlce hřiště inkasovali.

Benešovi svěřenci byli však i nadále aktivnější a pohyblivější, za což se dočkali odměny. Kučera dostal dobrý míč z pravé strany a sedm minut před přestávkou znovu rozvlnil domácí síť.

Hosté sice neměli moc hráčů na střídání, těsné vedení už ale uhájili. „Byli jsme silní na míči, takže Háj tolik nekombinoval. Zase nás ale trápila koncovka. Mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem,“ věděl Beneš, že rozhodnuto mohlo být už dřív než na konci zápasu. „Ale i tak kluky musím pochválit za velkou bojovnost,“ uzavřel svůj komentář k důležitému vítězství.

TJ Háj ve Slezsku – TJ Dolní Datyně 1:2 (1:2)

Branky: 23. Konvička – 21. Baláž, 39. Kučera. Rozhodčí: Tabášek – Vojkovský, Jurajda. ŽK: 1:5. Diváci: 120.

Dolní Datyně: Vasilko – Kučera (69. Masopust), Greger, Pištěk, Kaduch (90. Polášek) – Rozsíval, Cenek, D. Cileček, Čopák, Stebel – Baláž. Trenér: Beneš.

Fotbalisté Karviné prohráli v náhradní sestavě na Slovácku 0:2.
Mladíci na Slovácku prohráli
Noc kostelů v Havířově.
OBRAZEM: Noc kostelů v Havířově ovládla hudba a historie