„Jsme zklamaní, ale prohráli jsme zaslouženě. Bohužel máme dost velkou marodku a museli nastoupit náhradníci, které jsme povolali, dalo by se říct ze záloh,“ označil hlavní důvod vyřazení sekretář albrechtického klubu Gustav Guňka poté, co na soupisce bylo jen patnáct fotbalistů.

Domácí Vendryně srazila Baník na kolena třemi góly v úvodním poločase. Do utkání ho ve druhé pětačtyřicetiminutovce vrátil dvěma přesnými trefami Jan Hovůrka, ale srovnat stav už se Albrechticím nepodařilo, naopak v 86. minutě inkasovaly počtvrté.

Zápas 23. kola fotbalové I.A třídy, skupiny B, Libhošť - Staré Město 3:1.
OBRAZEM: Libhošť zahodila šance, ale vyhrála. Rozhodly dva góly v pěti minutách

„Celkově se nám zápas nevyvedl,“ konstatoval Gustav Guňka s tím, že v minulém kole I.A třídy se Baníku zranil střední záložník Marcin Žyla.

„V Řepištích odehrál sedmdesát minut se zaledovanou naštípnutou kostí v kotníku, který má teď v sádře. Ve Vendryni nám chyběl citelně. Dává i branky, ale hlavně to poslední dobou pěkně rozdává a rozehrává,“ vysvětlil sekretář Baníku. „Navíc Tondu Chumchala, který dává také nejvíc branek, ve středu nepustili z práce, tak se nám to nějak rozsypalo,“ doplnil.

Pohár můžu - 2. kolo - TJ Unie Hlubina - FK Krnov. Politik Lukáš Semerák a majitel Baníku Václav Brabec (uprostřed snímku).
Treble Krnov nezíská. Postup Hlubiny viděl i „skautující“ šéf Baníku Brabec

„Nějak se přes to velké zklamání musíme přenést a pokračovat dál. Soustředit se teď musíme na soutěž, pokud možno udržet přední příčky, a pak uvidíme, kolik mužstev bude postupovat,“ představil další plán týmu.

Baník je v tabulce I.A třídy, skupiny B, třetí se ztrátou dvou bodů na druhý Vratimov B a dvanácti na vedoucí Řepiště. Jeho soupeřem ve 24. kole bude v něděli doma Dobrá.

Ilustrační snímek.
Hledá se pravda. Dostal rozhodčí v Mořkově pěstí? Domácí incident popírají

Krajský pohár MS KFS - semifinále:

Vendryně - Baník Albrechtice 4:2 (3:0)

Branky: 10. a 24. Mitreng, 30. Sikora, 86. Hulboj - 63. a 78. Hovůrka. Rozhodčí: Podracký - Kolarský, Galásek. Bez karet. Diváci: 30.

Baník Albrechtice: Křístek - Hovůrka, Grabowski (78. Vagner), Čermák, Kociolek, Přeček, D. Žyla (64. Cieslawski), Izaiáš, Michejda, Golasowski, Koňczyna. Trenér: Dušan Kohút.