„Ale nechci na hráče vytvářet tlak. Říkám jim, ať se fotbalem baví,“ krotí euforii kouč Karel Sochora, jenž však přiznal, že v klubu už se téma případného postupu řeší. „To je ale pořád spíš otázka na vedení. Budeme se o tom ale samozřejmě bavit, je potřeba se dívat dopředu,“ dodal.

Kádr Stonavy zůstal i po zimě stejný. „Máme kvalitní tým. Nebyl důvod ho rozšiřovat,“ vysvětlil Sochora, proč v kabině neudělal žádné změny.

K hlavním zbraním týmu znovu patří zkušený útočník Josef Zoller, který letos vstřelil už 21 branek, a to neodehrál všechny zápasy. Zdaleka to přitom nemusí být jeho konečná meta, vždyť v dresu Stonavy už zvládl pokořit i třicetigólovou hranici.

Trenér František Straka proměnil herní tvář Karviné k nepoznání.
Glosa Martina Ruščina: Franz táhne Karvinou k záchraně

„Letos jsem velice spokojený, dokonce až překvapený. Výsledky celého týmu jsou parádní,“ uznal sám Zoller. Stonava sice v posledním kole remizovala 1:1 v Jablunkově, předtím ale na jaře pětkrát vyhrála a přetahuje se s Bystřicí nad Olší o vedení v tabulce.

Kvalitní příprava

„Do každého zápasu jdu s tím, abychom vyhráli, nemusím dát vždy gól já,“ dodal šestatřicetiletý útočník, který dříve hrával v Karviné a zkušenosti sbíral i v Německu.

Stonavské úvod jara zastihl vskutku v parádní formě, která je však důsledkem vydařené zimní přípravy. Myslí si to i Zoller. „Loni nás pronásledovaly zdravotní problémy, což se nám letos vyhnulo. Trénovali jsme naplno a to se projevilo, sám to na sobě cítím. Zvládli jsme kvalitní přípravu, což se odráží i na psychice,“ uvedl Zoller, který se těší velké podpoře své rodiny. „Nesmírně za ni děkuji. Jsou moje energie a jezdí se mnou skoro na všechny zápasy,“ dodal.

Vysněný postup je po každém odehraném kole o něco blíž. „Věřím, že už se nám to podaří. Všechno si skvěle sedlo, snad už to dotáhneme do úspěšného konce,“ dívá se dopředu Zoller.

Marek Monczka - nejlepší střelec nedělního duelu.
Marek Monczka: Lavička je silná, to je naše výhoda
Pozor, pálí Bůďa. Lukáš Budínský (vlevo) byl proti Liberci střelecky aktivní.
Lukáš Budínský: Tři výhry v řadě? Naposledy snad ve druhé lize