„Počítali jsme se třemi body, takový rozdíl jsem však nečekal,“ přiznal trenér Lokomotivy Dušan Kohút.

Jiným výsledkem snad ale zápas ani dopadnout nemohl, když už po čtvrthodině hry to bylo 3:0. „Šenovu odešli nejzkušenější hráči, jsou tam teď především mladíci, ale na krajský přebor to ještě není,“ zhodnotil soupeře Kohút.

Pak už pochválil svůj tým. „Předvedli jsme spoustu hezkých akcí, dost jich zakončili gólem, další ještě neproměnili. Po brance toužil nejvíc asi Pepa Hoffmann, nakonec měl na noze největší tutovku, ale nedal ze dvou kroků,“ zasmál se Kohút. „Asi si to šetří na důležitější zápasy,“ dodal.

Vzájemný zápas čeká v neděli Karvinou a Opavu, na snímku vlevo karvinský Martin Bukata, vpravo opavský Petr Zapalač.
Slezské derby je tu: Karviná vs. Opava!

K dispozici měl po delší době skoro kompletní tým, scházeli jen Urban se Sikorou a nemocný Juroszek. Ale nevadilo to. Elvist Ciku si dal hattrick, dva góly přidal Kubišta, pak i střídající Hanusek. Po dvaceti sekundách pobytu na hřišti se prosadil taktéž střídající Sembol, prakticky totéž platilo i o Molnárim. „Byl to podařený zápas, těžší nás ale čekají,“ uvědomoval si Kohút.

Lokomotiva Petrovice – SK Šenov 10:0 (5:0)

Branky: 10., 14. z pen. a 32. Ciku, 4. a 35. Kubišta, 52. a 66. Hanusek, 58. Alman, 67. Sembol, 85. Molnári. Rozhodčí: Folvarčný – Švec, Boráň. ŽK: 1:2. Diváci: 70.

Petrovice: Svatoš – Šiška (46. Hanusek), Ruisl, Gill (77. Chwastek), Paduch (81. Molnári) – Reichl, Hoffmann, Alman, Makula – Ciku (66. Sembol), Kubišta. Trenér: Kohút.

V Petrovicích u Karviné je možná jediná socha svatého Václava v okrese.
Pomník sv. Václava v Petrovicích má 89 let
Karvinské hokejistky (v bílém) na úvod sezony rozdrtily Kladno.
OBRAZEM: Karvinské hokejistky udržely doma čisté konto