Zatímco v minulém kole uspěli na půdě vedoucího Frenštátu pod Radhoštěm, výbornou formu nepotvrdili a v dalším těžkém zápase s Břidličnou selhali.

Kdyby Petrovice vyhrály, mohly být už jen bod od prvního místa. Takto se ale nechaly přeskočit i Břidličnou a aktuálně jsou čtvrté. „Nebyl to náš den. Nehráli jsme to, co obvykle,“ věděl trenér domácích Dušan Kohút.

Hosté začali aktivněji a v 11. minutě se dostali do vedení, v závěru poločasu ale srovnal Legierski, který doklepl míč do stě poté, co Hanuskova střela skončila na tyči. „V kabině jsme si řekli, že to zklidníme a hlavně, že nesmíme už inkasovat,“ nabádal Kohút. Jenže přesně to se stalo a hned po přestávce si Břidličná vzala vedení zpět.

Jubileum AZ Havířov.
Havířovský hokej slaví 90 let

Domácí se nepoložili, byli aktivnější a hnali se za vyrovnáním, jenže hostující gólman všechny příležitosti dokázal zastavit.

A v 67. minutě se zastavil i petrovický tlak. Hanusek totiž zcela zbytečně zajel do brankáře Zifčáka a po zásluze dostal druhou žlutou kartu, takže se odebral předčasně do kabin. „Ta moje první karta byla přísná, ale druhá už jasná,“ věděl domácí kanonýr.

Tento okamžik zápas zásadně ovlivnil. „Byl to zlomový moment. Dostávali jsme se do tlaku, ale pak jsme to museli otevřít,“ dodal trenér Kohút, kterého Hanuskův zkrat štval. „Věděl, že má žlutou, už do toho neměl jít. Není to snad ani on, když není dvakrát během sezony vyloučený,“ rýpl si do svého svěřence.

„Já už se měnit nebudu. Sice jsem se zklidnil, ale rozhodčí jsou na mě stejně přísnější, zasedli si na mě. Ale nechci se vymlouvat, byl to zbytečný faul,“ komentoval Hanusek své vyloučení.

FC Baník Ostrava – MFK Karviná, v bílém Dame Diop, v modrém Martin Berkovec
Slezské derby bez vítěze. Karviná v deseti uhájila remízu

Pak už si domácí žádné šance nevytvořili. Naopak v poslední desetiminutovce ještě dvakrát inkasovali poté, co Břidličná využila spoustu volného místa v otevřené obraně. „Museli jsme dnes udělat nějaké změny, chyběl i Urban. A bylo to vidět víc, než jsem čekal,“ uzavřel Kohút.

Lokomotiva Petrovice – TJ Břidličná 1:4 (1:1)

Branky: 42. Legierski – 80. a 89. Cudrák, 11. Sklenařík, 47. Čanecký. Rozhodčí: Lalík – Viščor, Jurajda. ŽK: 5:2. ČK: 67. Hanusek – 86. Pella. Diváci: 100.

Petrovice: Páleník – Chwastek, Gill, Ruisl, Reichl – Paduch (46. Makula), Hoffman, Žyla (46. Holec), Hanusek – Legierski, Czyž. Trenér: Kohút.

Přátelé Novak Djoković a Radek Štěpánek.
Český lev Štěpánek se rozloučil stylově. Dvakrát porazil Djokoviće
Házenkáři Baníku si v dramatickém duelu poradili s Plzní.
Drama v Karviné. Mistr přetlačil vicemistra