Nováček I.A třídy se v soutěži trápí. Dolní Lutyně prohrává jeden zápas za druhým a zdá se, že se bude rvát o záchranu. „Všechno jde zatím proti nám, ale sestupu se nebojíme, ještě je před námi totiž spousta zápasů. Mě už sice takové myšlenky napadly, ale mezi hráče to vůbec nepouštím, nebudeme panikařit,“ uvedl trenér Jiří Aksteiner.

Dolnolutyňské v přípravě zasáhla marodka, řada hráčů navíc řešila pracovní povinnosti a na trénincích i zápasech se nescházel takový počet hráčů, jaký by si kouč představoval. „Pokaždé nám chybí tři nebo čtyři hráči základní sestavy, což je znát. Musíme nasazovat i dorostence,“ poukázal Aksteiner na problémy se skládáním sestavy.

O to překvapivější bylo, když Dolní Lutyně po sérii pěti porážek v řadě dokázala remizovat 1:1 ve Stonavě. „V body jsem doufal, ale musím uznat, že jsme měli obrovské štěstí,“ vrátil se Aksteiner k senzačnímu zisku bodu na půdě favorita.

Jan Moravec se vrací do hry.
Jan Moravec: Penalta? Udělal jsem to blbě

I on věřil, že remíza tým nakopne, k tomu ale nedošlo. V dalším utkání totiž přišla další domácí porážka 1:2 s Lučinou. „Myslel jsem, že nás to povzbudí, ale vrátili jsme se zpátky na zem,“ dodal zklamaně kouč.

Dolní Lutyně má stále na čem pracovat, hlavně ale musí vylepšit koncovku. „Herně na tom totiž nejsme vůbec špatně, naopak v některých zápasech jsme byli lepší než soupeři, ale nedáváme góly, což nás trápí,“ uvědomuje si Aksteiner, kde jeho tým tlačí bota.

„Pořád ale říkám, že pokud nebudeme mít natrénováno, tak nebudeme mít sílu a budou nám váznout nahrávky i osobní souboje. Od toho se vše pak odvíjí,“ dodal.

Dosavadní výsledky: Dolní Lutyně – Albrechtice 1:4, Staré Město – Dolní Lutyně 2:0, Dolní Lutyně – Jablunkov 0:3, Smilovice – Dolní Lutyně 2:1, Dolní Lutyně – Libhošť 2:4, Stonava – Dolní Lutyně 1:1, Dolní Lutyně – Lučina 1:2.

Dorostenci HCB rozjeli novou sezonu.
Dorosty HCB neuspěly ve Frýdku-Místku
Hokejbalisté poprvé v sezoně prohráli.
Hokejbalisté narazili čelně do „autoskla“