Po podzimu je totiž Orlová v tabulce sedmá a na vedoucí Bystřici ztrácí devět bodů. Navíc od poslední Hrabové ji dělí bodů jen dvanáct. „Pokazil nám to poslední zápas proti Jistebníku,“ poukázal kouč Orlové Martin Kempný na nečekanou domácí porážku 0:2.

Předtím Slavia uhrála bod ve Vratimově (0:0) a doma porazila Jablunkov 3:1, což jsou výsledky, které se cení. „Herně už se to zvedalo. Sice zase byly nějaké změny v sestavě, ale výkony měly stoupající tendenci,“ komentoval trenér Orlové poslední mače.

Jenže také se prohrálo v Dobraticích 1:5. Slavia má na kontě dvacet bodů. Jistě chtěla víc. Nepovedlo se jí vytvořit žádnou delší vítěznou sérii. „V této soutěži je potřeba, abychom měli takovou formu, že vyhrajeme třeba tři nebo čtyři zápasy po sobě. Jenže nám spíše vyjdou jen dva duely a pak přijde výbuch, jako třeba v těch Dobraticích,“ uvědomuje si Kempný, v čem byla potíž.

Orlovská nemocnice.
Boj o záchranu nemocnice v Orlové dále trvá

Orlová proto bude muset v zimě posílit. Prioritou je doplnění brankářského postu. „Ščerba chtěl už v létě skončit, neměl přípravu. Vždyť v té musel chytat i hráč z pole,“ poukázal trenér Kempný na orlovskou slabinu. „O dalších posilách budeme ještě jednat,“ dodal.

Ofenzivním tahounem Orlové je David Jatagandzidis, který se na podzim trefil devětkrát. „Ale taky spoustu situací řešil špatně,“ uvedl Kempný, který přes zimu chce zapracovat na tom, aby Orlová na jaře předváděla konzistentnější výkony.

A co případný návrat klubu zpět do krajského přeboru? „Reálné je to vždy. Uvidíme, jak se nám povede posílit kádr, jestli tady přivedeme hráče, kteří budou vyčnívat, tak se tomu bránit nebudeme. Ale hlavně to celé musíme ustálit,“ uvědomuje si trenér Kempný.

Jsi lepší než Ronaldo? Porovnej se s hvězdami.
Jste lepší než Ronaldo? Porovnejte se! Zapojte svůj klub do projektu Deníku
Symfonický orchestr Májovák odehrál v neděli dušičkový koncert v kostele sv. Petra z Alkantary v Karviné-Dolech.
OBRAZEM: Májovák odehrál dušičkový koncert