Začátek soutěže jim vůbec nevyšel, pak se ale zvedli a z pěti zápasů vytěžili devět bodů. Jejich výkony jsou víceméně stabilizované, jediný výbuch si slávisté připsali ve třetím kole na půdě Hrabové, kde vyfasovali „bůra“ po prohře 2:5.

„Máme problém s gólmany. Náš chytá se zraněním, dlouho jsme trénovali i bez brankáře, proto teď sháníme dalšího gólmana,“ prozradil trenér Orlové Martin Kempný, kterého štve přístup některých mladých hráčů. „Někteří přestali úplně chodit na trénink. Je to s nimi těžké, musí být pokorní,“ dodal rázně.

Orlová odstartovala soutěž porážkou.
Orlová v premiéře bojovala, ale zůstala bez bodu

Orlová vstoupila do sezony nepřesvědčivě, když proti Bystřici (0:3) předvedla bídný výkon. „Byla to katastrofa,“ nehledal výmluvy trenér Kempný, který se Slavie ujal v létě. „Kluci se viděli se třemi body, ale absolutně to podcenili,“ štvalo trenéra, který do Orlové přišel z divizního Bohumína, kde byl zvyklý na jinou herní úroveň. „Ale vyříkali jsme si to a pak měly naše výkony vzestupnou tendenci,“ dodal Kempný.

Kádr Slavie doznal několika změn.Zdroj: Martin Ruščin

Měl pravdu, neboť Orlová zabrala a v dalším kole vyhrála díky proměněné penaltě Kempného mladšího z 84. minuty na hřišti favorizovaných Smilovic 1:0. Na tři body Slavia navázala i o týden později a doma porazila v okresním derby 2:1 Albrechtice. Ty šly sice ve druhé půli do vedení, skóre zápasu ale otočil v závěrečné dvacetiminutovce dvěma góly Jatagandzidis – jedna z letních posil Orlové.

Bývalý bohumínský kanonýr zatím střelecky orlovský celek táhne. Při dosud poslední výhře nad Dobrou (3:0) rozhodl o bodech hattrickem. V pěti zápasech dal už pět branek. Kempný věří, že se k němu brzy přidají i další. „Máme šance, ale neproměňujeme je, dáváme třeba tyčky,“ poukázal na problémy v ofenzivě.

Tomáš Mičola si zahraje divizi.
Tomáš Mičola v Dětmarovicích

Právě do utkání s Dobrou poslal v závěru zápasu teprve patnáctiletého Vojtěcha Kadlíčka. Šanci tedy dává i orlovské nastupující generaci. „Musíme být ovšem trpěliví,“ nabádá trenér Slavie. A to i vzhledem k postupovým ambicím, o kterých se před sezonou v Orlové nahlas mluvilo.

„Ano, hovořilo se o okamžitém návratu do krajského přeboru, ale v klubu to nemáme nastaveno tak, že musíme postoupit. Musíme si nejprve vše vyhodnotit. Když to vyjde, tak to vyjde, ale pokud ne, tak se nic nestane. Musíme se hlavně stabilizovat a nastartovat, aby to tady nějak fungovalo,“ shrnul Kempný.

Výstava o historii hokejového klubu AZ Havířov.
OBRAZEM: Výstava o historii hokejového klubu AZ Havířov
Havířovští hokejisté (v modrém) podlehli doma Porubě 2:3.
Havířov podlehl nováčkovi z Poruby