„Byl to solidní fotbal, řekl bych, že na tuto soutěž i nadprůměrný,“ ohodnotil herní úroveň utkání trenér domácí Lokomotivy Dušan Kohút.

Uznal sílu soupeře, který předvedl velmi dobrý výkon, jemuž se domácí snažili vyrovnat. A dařilo se jim to. „První půle byla vyrovnaná, každý tým měl zhruba tři šance, za nás měl tu největší Hanusek, který střílel bez přípravy z voleje, ale přestřelil. Škoda, mohl si míč zpracovat,“ vybavil si Kohút petrovickou tutovku.

Další šance, už ne tak velké, obstarali Sikora s Urbanem. Hosté, v jejichž sestavě hráli exkarvinští Ondřej Cverna s Martinem Limanovským, sestavili pro tuto sezonu silný výběr, který si právem klade postupové ambice.

Havířované na úvod vyhráli v Hradci. Pak doma těsně padli s Libercem, ale šest bodů na začátek sezony je příjemných.
Povedený start stolních tenistů

I Bílovec měl v první části po brejcích tři gólové šance, na rozdíl od Petrovic aspoň jednu proměnil. „Udělali to šikovně, Střelec pak obešel i našeho gólmana Svatoše, který už musel mimo vápno. Při těch dalších šancích nás Svatoš podržel,“ uznal Kohút.

Ve druhé půli se domácí snažili o srovnání, místo toho přišel druhý gól. „Celkově měl Bílovec asi více šancí, ale na srovnání stavu jsme určitě měli,“ poznamenal Kohút.

Ilustrační foto.
Orlová obnoví kamery

Po faulu na střídajícího Juroszka korigoval Ciku, Lokomotiva se pak vrhla do útočení, ale musela si stále dávat pozor na bílovecké protiútoky, které byly zatraceně nebezpečné. „Při troše štěstí jsme srovnat mohli, ale soupeř potvrdil své kvality,“ uznal sportovně Kohút.

Lokomotiva Petrovice – FC Bílovec 1:2 (0:1)

Branky: 68. z pen. Ciku – 35. Střelec, 54. Limanovský. Rozhodčí: Jurček – Kret, Potiorek. ŽK: 4:2. Diváci: 90.

Petrovice: Svatoš – Kubišta, Urban, Gill, Paduch – Makula (59. Chwastek), Hoffmann, Ostáš (59. Juroszek), Ciku – Hanusek, Sikora (79. Molnári). Trenér: Kohút.

Bohuslav Sobotka na archivním snímku.
Privatizace OKD: exministry Sobotku a Urbana zřejmě čeká trestní oznámení
Rozjela se hokejbalová extraliga. Karvinští na úvod vyhráli.
Karvinští hokejbalisté odstartovali výhrou. Posílili