Aktuálně je totiž Lokomotiva až čtvrtá. „Ale pokud budou postupovat tři týmy, tak by byla škoda, kdybychom skončili čtvrtí. Znám vedení klubu, to určitě bude chtít postoupit zpět,“ uvědomuje si petrovický kouč Dušan Kohút v narážce na reorganizaci divizí, které by se měly rozšiřovat kvůli zařazení ligových B-týmů.

Na vedoucí Frenštát pod Radhoštěm ztrácí Lokomotiva aktuálně devět bodů, na třetí Polanku však už jen čtyři. „Bodů jsme mohli mít daleko víc. Hlavně z domácích zápasů, kde jsme ztráceli více než venku,“ mrzí Kohúta. Petrovice totiž na hřištích soupeřů získaly o tři body více než před vlastními diváky.

Dávid Guba se raduje ze své vítězné trefy do sítě Jablonce.
Útočník MFK Dávid Guba: Přešla mě chuť dívat se na tabulku

Lokomotiva po sestupu z divize přišla o několik důležitých fotbalistů. „Proto jsme vytáhli šest hráčů z béčka. Někdo zapadl dobře, někdo na to neměl,“ uvedl Kohút, jehož svěřenci, tak jako všude v této soutěži, musí skloubit fotbal se zaměstnáním. Někteří hráči jsou policisté, a tak u nich dostávají „přednost“ zápasy nejvyšší ligové soutěže, kde musí mít dozor. V Petrovicích nyní řeší otázku posílení kádru. „Potřebujeme někoho do obrany a do zálohy,“ vypočítává Kohút.

Samostatnou kapitolou Petrovic je útočník Daniel Hanusek. Ten sice na podzim dal devět branek a je nejlepším střelcem týmu, jenže vinou disciplinárních trestů odehrál jen osm zápasů. „Pokud dává góly, je velkým přínosem. Ale když se mu nedaří, tak se hádá a všechno komentuje,“ uvedl Kohút na adresu útočníka, který na podzim dostal pět žlutých a jednu červenou kartu. „On už ale jiný nebude,“ uvědomuje si trenér, jehož svěřenci s přípravou začnou v polovině ledna.

Jakub Kotala má zálusk na extraligu.
Jakub Kotala: Extraliga je něco jiného
Karvinští basketbalisté si drží vyrovnanou bilanci.
Basketbalisté uspěli v Hladnově