Havířovští měli v sobotu na programu důležitý zápas o šest bodů do tabulky krajského přeboru. Jenže ho absolutně nezvládli a s Krnovem doma prohráli 1:7. „Po zápase jsem přišel do šatny a řekl jsem klukům, že končím. Už to tak dál nešlo,“ uvedl teď už bývalý kouč Dolních Datyní Richard Beneš.

Domácí nevstoupili do utkání vůbec dobře a už po pár sekundách dostali po standardní situaci a zaváhání gólmana Stacha první gól. Během další půlhodiny hráči Krnova přidali ještě tři a v poločase vedli 4:0. „Kluci si po posledním zápase, kdy hráli solidně, mysleli, že se nic nemůže stát. Nenastoupili tak, jak by měli, podcenili je a pak už se to vezlo,“ komentoval Beneš.

Ten věděl, že jeho tým čeká důležitý a náročný zápas, a tak se na něj chtěl se svými svěřenci pořádně připravit. „Jenže na trénink nás chodí málo a to se projevilo,“ uvědomuje si Beneš. „Je tady úzký kádr, a pokud ti kluci nebudou trénovat, tak to nemusí dopadnout dobře,“ uvědomuje si.

Jsi lepší než Ronaldo? Porovnej se s hvězdami.
Jste lepší než Ronaldo? Porovnejte se! Zapojte svůj klub do projektu Deníku

Dolní Datyně sice mají několik šikovných hráčů, kteří jsou s míčem u nohy silní, to ale na Krnov nestačilo. Naopak soupeř přidal po přestávce další tři góly a jediný zásah domácích zaznamenal za stavu 0:6 po hodině hry Gistinger.

„V poločase jsme si řekli, že to dohrajeme důstojně. Jenže přišly další chyby a už se to na nás valilo,“ komentoval Beneš, který do té doby o rezignaci nepřemýšlel. „Pořád jsem si říkal, že pokud uhrajeme 16 nebo 17 bodů, tak to bude dobré. Ale takto to vážně nejde,“ přiznal.

Havířovské by tak v posledním podzimním kole měl vést vedoucí týmu Petr Mládek a v zimě se uvidí, jak dál.

TJ Dolní Datyně – FK Krnov 1:7 (0:4)

Branky: 62. Gistinger – 20. a 66. Sabo, 32. a 61. Furik, 2. Bartoníček, 27. Klepáček, 47. Houdek. Rozhodčí: Laštuvka – Slaný, Ochodek. ŽK: 7:2. Diváci: 50.

Dolní Datyně: D. Stach – Kaduch (67. Kučera), Pištěk, Dostál, Stebel – Rozsíval, Dolák (72. Čopák), D. Cileček, Jaworek (82. M. Cileček), Gistinger – Baláž. Trenér: Beneš.

V Karviné se likvidují další vybydlené bytové domy. Tentokrát v ulici Fučíkova.
V problémové lokalitě Karviné půjdou k zemi další domy
Reflexní prvky rozdávali policisté chodcům také v okolí Havířské ulice v Karviné.
Policie přemlouvala chodce, buďte vidět!