Svěřenci trenéra Karla Sochory totiž šlapou jako dobře namazaný stroj a pohybují se na nejvyšších místech tabulky prakticky od začátku soutěže.

„Dá se říct, že úvod ročníku byl takový, jaký jsme čekali,“ uvedl Sochora, jehož tým měl na začátek I.A třídy snadnější los. Ty těžší prověrky teprve přijdou. „Teď se teprve ukáže, kde je naše síla. Bude to výzva,“ těší se Sochora na náročné zápasy, které jeho tým čekají, kupříkladu prestižní derby v Albrechticích.

Stonava se v uplynulém ročníku rvala o postup až do posledních kol. A v klubu se postupovými ambicemi netají ani letos. „Chceme se o postup porvat. Byli bychom alibisté, kdybychom řekli, že ne. Jsou tady však i další silné týmy, ta špička je daleko vyrovnanější než posledně,“ porovnává kouč Sochora.

Volejbalistky Karviné jsou připraveny na novou sezonu.
Volejbalistky Karviné rozjíždějí nový soutěžní ročník

Stonavští letošním ročníkem procházejí téměř bez zaváhání a opět se mohou spolehnout na střelecký instinkt útočníka Zollera, který se třeba v utkání s Vratimovem blýskl čtyřmi brankami. Jedinou černou kaňkou tak zůstává překvapivá remíza 1:1 s Dolní Lutyní. I v tomto utkání se Zoller trefil. „Ale řadu dalších šancí jsme spálili. Bojovali jsme, byl to dobrý výkon, ale další gól bychom už nedali, ani kdybychom hráli dva dny,“ řekl Sochora s dodatkem, že taková utkání se občas hrávají.

Do Stonavy před sezonou přišlo několik nových posil, tým však v úvodu ročníku trápily i zdravotní problémy některých hráčů. „Naštěstí máme široký kádr. Každý má svou kvalitu a může hrát v základu,“ uzavřel Sochora dosavadní vydařený průběh soutěže.

Dosavadní výsledky: Stonava – Smilovice 6:1, Libhošť – Stonava 1:2, Stonava – Lučina 3:2, Jistebník – Stonava 0:4, Stonava – Dolní Lutyně 1:1, Vratimov – Stonava 1:4.

Orlová se výkonnostně zvedá.
Orlová se zase zvedla, chce atakovat nejvyšší mety
Dolní Lutyni se ve vyšší soutěži nedaří.
Nováček z Lutyně po postupových oslavách vystřízlivěl