Doma podlehli Pusté Polomi a v soutěži zůstávají už jako jediní bez bodu. „Víte, fotbal je v tomto spravedlivý, a pokud v některých oblastech polevíte, třeba v tréninku, okamžitě vám to vrátí. My se musíme teď především semknout, začít každý sám u sebe a zase poctivě makat, jinak bodovat nebudeme,“ zafilozofoval si trenér Těšína Lubomír Luhový.

Ale samozřejmě ví, o čem mluví, protože s týmem pravidelně pracuje.

Jeho svěřenci proti Polomi začali dobře, hned na startu se jim ale zranil Malyjurek a kvůli problémům s kolenem musel odstoupit. Už po třech minutách! Přitom v prvním domácím utkání proti Fulneku (0:2) postihlo něco podobného Bolka s Matuszkem, také do 15. minuty vystřídali. „Něco takového jsem snad ještě nezažil,“ kroutil hlavou Luhový.

Petrovice si připsaly do tabulky bod za remízu.
Ciku se trefil, Petrovice ale jen remizovaly

Nicméně dvacet minut byli aktivnější domácí, jenže pak začala Polom dělat Těšíňanům problémy nákopy za obranu. Po podobné akci a zpětné přihrávce dorazil míč do sítě Vítek a hosté vedli.

Domácí okamžitě odpověděli Bolkem, což je nakoplo, ale v herním i výsledkovém obratu je brzdily vlastní nepřesnosti v rozehrávce.

„O přestávce jsem kluky nabádal k opatrnosti, abychom neztráceli tolik balonů a nedávali soupeři tolik prostoru. Bohužel jsme hned po příchodu z kabin inkasovali po rohu a to byl konec,“ uznal Luhový.

Polomští od té doby převzali iniciativu a zaslouženě vyhráli.

FK Český Těšín – SC Pustá Polom 1:3 (1:1)

Branky: 28. Bolek – 26. Vítek, 47. Plhák, 56. Frank. Rozhodčí: Kielar – Janeček, Petroš. ŽK: 1:2. Diváci: 100.

Č. Těšín: Pecha – Bolek, Lanc, Sostřonek, Malyjurek (3. Bolec) – Matuszek, Cieslar, S. Zogata, J. Zogata (54. Folwarczny) – Slowiaczek (54. Bičaník), Šiška. Trenér: Luhový.

Podaří se Karviné stlačit soupeře pod sebe, jako to na snímku předvádí karvinský záložník Erik Puchel?
Boj o Černého Petra uvidí diváci v Karviné
Zástupci havířovských seniorů, kteří se zúčastnili Krajských sportovních her v Třinci, přišli medaile ukázat primátorovi Havířova Josefu Bělicovi.
Senioři-sportovci se šli pochlubit na radnici