„Měli jsme spíš smůlu. Mužstvo musím za výkon pochválit. Na přední celky soutěže mít nebudeme, ale s prostředkem tabulky se měřit můžeme,“ dodal smířlivě.

Petrovičtí na půdě Háje rychle prohrávali, před odchodem do šaten ale srovnali z penalty, a za neustálého deště drželi nerozhodný stav i ve druhé půli. „Zase jsme inkasovali před koncem. Byl to takový hloupý gól,“ mračil se Štverka.

Nicméně herní představení týmu se mu líbilo o poznání lépe než před týdnem. „Sehranost dělá hodně a my toho přes léto moc neodtrénovali. Je jasné, že chybí i fyzička, to bude náš hendikep. S tím v průběhu sezony asi nic neuděláme, ale potěšilo mě, že jsme mohli nastoupit v prakticky stejné sestavě jako posledně. Pokud sestavu ustálíme, výsledky přijdou,“ věří Štverka.

V zápase si debut mezi muži odbyl dorostenec Siuda v petrovické brance a nezklamal. „Mohli jsme dosáhnout na bod, tak snad příště. Hrajeme už ve středu. Problémem je, že kádr nemáme tak široký, ale kvalitu tam vidím,“ zakončil Štverka.

TJ Háj ve Slezsku – Lokomotiva Petrovice 2:1 (1:1)

Branky: 10. Žůrek, 83. Blažej – 44. z pen. Vlachovič. Rozhodčí: Farnik – Vranay, Schneider. ŽK: 4:3. Diváci: 120.

Petrovice: Siuda – M. Šiška, Alman, Gill, Paduch – Makula, Ruisl, Hoffmann, Ristovský (78. Sikora), Ostáš – Vlachovič. Trenér: Štverka.

Bohumín se raduje z další výhry a vede tabulku.
Hanus i Bohumín mají formu
Matúš Čonka (vpravo) opouští Karvinou a vrací se na Slovensko.
Čonka v Karviné končí, trio jde na hostování