Havířovským se totiž přestalo dařit, a tak, aby nezabředli do sestupového bahna, bylo nutné už také vyhrát. Soupeř k tomu ale ideální nebyl. „Břidličná potvrdila svou sílu, obula se do nás a během pěti minut vedla. A to ještě Kodenko v jejich první šanci vykopával míč z prázdné brány,“ přibližoval Čermák.

Štěstí se však konečně drželo i Datyní. Brzy srovnal Gistinger a obě mužstva předváděla velmi dobrý fotbal nahoru dolů, který vůbec nekorespondoval s neutěšeným stavem hrací plochy.

Karel Gott jako hlavní host otevření Zámečku v Petrovicích u Karviné, rok 2013.
V Orlové zazní C'est la vie, okolní města se však nepřidají

„Nám se na tom taky nehraje dobře, hřiště je rozbité, ale musím kluky pochválit, jak to odbojovali. A vytvořili si i tutovky, třeba Cenek nebo Greger,“ vzpomínal Čermák.

Totéž ale platilo i o soupeři, a tak byl stav 1:1 v poločase celkem zasloužený. Břidličná pokračovala v kvalitním výkonu i po změně stran. Zápas nakonec zlomila situace v 69. minutě, kdy si hosté dali vlastní gól.

„Po něm se nám ulevilo a výhru jsme ještě v závěru potvrdili. Vydřeli jsme to,“ oddechl si trenér Čermák, jenž uvítal, že Datyně budou mít o nadcházejícím víkendu kvůli odhlášení Šenova ze soutěže volno.

Florbalisté Torpeda Exelsioru (ve žlutém) se poperou o přední příčky.
Stále máme na čem pracovat, zní z Torpeda

„Jsme teď stejně jako naše hřiště trochu rozbití, tak se aspoň můžeme doléčit. A dobře se připravit na derby s Těšínem, to pro nás bude hodně důležitý zápas,“ uznal kouč havířovského mužstva.

TJ Dolní Datyně – Kovohutě Břidličná 3:1 (1:1)

Branky: 16. Gistinger, 69. vlastní Čanecký, 83. Cenek – 5. Daříček. Rozhodčí: Švec – Šištík, Boráň. ŽK: 2:0. Diváci: 100.

D. Datyně: Vasilko – Kodenko, Baláž, Pištěk, D. Cileček – Rozsíval (82. Marek), Cenek (88. Kučera), Jaworek, Kaduch – Greger – Gistinger (86. Masopust). Trenér: Čermák.

Havířov na Budějovice tentokrát nestačil.
S Budějovicemi prohrát není ostuda
Ve Fakultní nemocnici Ostrava stihl Karel Gott pokřtít před zraky nemocných dětí kalendář.
VIDEO: Jiří Krušina zazpíval jsem Karlu Gottovi v autě