„První poločas byl z obou stran takový nemastný – neslaný, moc krásy nepobral a zaslouženě skončil 0:0. Remíza odpovídala jeho průběhu,“ vrátil se k dění na hřišti Petr Blejchař, zkušený kouč Dolních Datyní.

„O přestávce jsme si k tomu něco řekli a do druhého jsme nastoupili aktivně, dali jsme gól na 1:0 a byli lepší,“ začal hodnocení druhé pětačtyřicetiminutovky, v níž Kodenko ve 49. minutě otevřel skóre utkání.

Zápas 20. kola krajského přeboru Český Těšín - Petřvald na Moravě 2:2.
Spousta šancí, ale žádný gól. Český Těšín poprvé v sezoně doma padl

„Pak jsme měli další šance. Cileček šel sám na brankáře, chtěl zakončit, ale v šestnáctce byl zfaulovaný. Nechápu, proč rozhodčí neodpískal penaltu, byla na dvě stě procent,“ popsal situaci, po která nebyla potrestaná. „Potom byl další faul na Rozsívala a penalta zase nebyla,“ upozornil Petr Blejchař.

„Byli jsme lepší na míči, takže jsme měli i další šance, které jsme neproměnili. To je jediné, co dnes mohu klukům vyčítat, utkání by se tím definitivně zlomilo,“ mrzely ho nevyužité příležitosti.

Zápas 24. kola krajského přeboru Petřvald na Moravě - Dolní Datyně 1:0 (1:0).
Uzdravení Jestřábi se vracejí, Dolní Datyně zase zažila radost z vítězství

Pravidlo nedáš – dostaneš platilo i v sobotu. „Benešov neměl nic, ale po naší chybě dal na 1:1 a utkání směřovalo k remíze. V nastavení jsme pak z hranice ofsajdu dostali na 1:2 a domácí lavička i diváci nám začali nadávat do vidláků,“ vylíčil trenér Dolních Datyní, které jsou městskou částí Havířova.

„Z našeho pohledu v zápase o nic nešlo, chtěli jsme hrát fotbal a zase posunout náš výkon. Ve druhém poločase jsme byli lepší, ale nakonec jsme odjížděli naštvaní a zklamaní z toho, jak se utkání vedlo. Kdyby penalta byla, je po zápase, tak se zbytečně vyhrotil. Rozhodčí ho absolutně nezvládli, okadli nás o vítězství,“ konstatoval Petr Blejchař.

První derby tohoto ročníku druhé ligy v Třinci vyhráli 30. července 2022 fotbalisté MFK Karviná 3:0. Střelci gólů byli Mikuš, Zedníček a Bartl.
Kam za fotbalem v okrese: Do Karviné se může vrátit liga, rezerva bojuje o MSFL

Krajský přebor – 26. kolo:

FC Dolní Benešov – TJ Dolní Datyně 2:1 (0:0)

Branky: 73. Jaroszek, 91. Osvěčík - 49. Kodenko. Rozhodčí: Dvořák - Tomšík, Takáč. ŽK: Herich, Sebrala, Osvěčík – Cenek, Kaduch. Diváci: 50.

Dolní Datyně: Klimsza – Novotný, Kudláček, Matyska (82. Kučera), M. Cenek. M. Cileček, Kaduch, Maršál, Střižík, Kodenko (69. Rozsíval), Máša. Trenér: Petr Blejchař.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...