„Sezonu jsme zakončili podle mých představ,“ uvedl po zápase spokojený kouč hostů Lubomír Luhový. Těšínští vyjeli k zápasu v okleštěné sestavě, navíc se hrálo v úmorném horku, celý tým se s tím ale vypořádal náramně.

„Snažil jsem se hráče nabádat, aby i v tom vedru zúročili to, co je celý rok učím. Všichni od gólmana až po útočníky to plnili,“ uvedl Luhový.

Těšín se dostal do vedení už v 17. minutě, kdy se trefil Sebastián Zogata. Hosté měli i další příležitosti, několik nebezpečných šancí si však vypracoval také Brušperk. Skóre se ale měnilo až po pauze.

Hokejisté Českého Těšína setrvají kvůli financím v krajském přeboru.
Těšín zůstává v krajském přeboru. Rozhodly hlavně peníze

Dva rychlé góly dal Vlachovič, pak se prosadil i Siekiera a hosté rázem vedli 4:0. „Vstup do druhé půle jsme měli excelentní. Hráli jsme velmi dobře, dali tři góly a kluci rozhodně nešetřili pohybem,“ pochvaloval si kouč hostí.

Domácí sice snížili, Těšínu ale pomohla další branka Siekiery a jeden gól přidal nakonec i Jakub Zogata. Brušperk v závěru už pouze kosmeticky upravil skóre na 2:6 ze svého pohledu. „Jsem vážně spokojený,“ uzavřel podařený výjezd do Brušperku kouč Luhový.

SK Brušperk – FK Český Těšín 2:6 (0:1)

Branky: 64. Krejčok, 88. Cigánek – 47. a 51. Vlachovič, 61. a 76. Siekiera, 17. S. Zogata, 83. J. Zogata. Rozhodčí: Tomšík – Tabášek, Smetana. ŽK: 1:0. Diváci: 150.

Český Těšín: Pecha – Bolek, Bujok, Sostřonek, Krucina – J. Zogata, S. Zogata (85. Gradek), Matuszek, Siekiera – Vlachovič, Folwarczny. Trenér: Luhový.

Fotbalisté TJ Petřvald - vítězové okresního přeboru Karvinska.
Petřvald vyhrál okres a vrací se do I.B třídy
Ilustrační foto
Karvinská nemocnice shání krev. Její nedostatek je ale plošný