Do poslední chvíle dokonce bojovali o postup do I.A třídy. V závěrečném kole remizovali v Dolní Lutyni, když potřebovali vyhrát. Vedli 1:0, vyrovnávací gól dostali až necelé čtyři minuty před koncem.

Po závěrečném hvizdu utkání mezi Dolní Lutyní a Záblatím se na hřišti rozjely velké oslavy. Zatímco domácí si vychutnávali postup, hosté si společně se svými fanoušky, kteří znovu dorazili v hojném počtu, užívali nečekaně úspěšnou sezonu.

„Celý rok jsme chtěli hlavně bavit lidi, což se povedlo,“ pousmál se při pohledu na tribunu kouč Záblatí Daniel Mucek. Jeho svěřenci byli v I.B třídě nováčkem a v soutěži se chtěli nejprve zachránit. „Ale začali jsme skládat body, až to dospělo do dramatického finále. Byli jsme kousek od postupu, je to škoda, mrzí nás to, ale rozhodně to nebyl náš prvotní cíl,“ dodal trenér Slovanu.

Útočník Bostonu David Pastrňák 18. června 2019 v Síni slávy českého hokeje v Praze převzal trofej za vítězství v anketě Zlatá hokejka
Pastrňák převzal Zlatou hokejku. Porážka z finále Stanley Cupu pořád bolí

Záblatí potřebovalo vyhrát, což se mu málem povedlo. K postupu do I.A třídy chyběly čtyři minuty, po remíze 1:1 nakonec slavila Dolní Lutyně. „To k fotbalu zkrátka patří. Byli jsme lepší, předvedli jsme solidní výkon a hru jsme měli pod kontrolou, nakonec to ale nevyšlo,“ komentoval průběh utkání Mucek.

Záblatí tak i v příštím ročníku bude působit ve stejné soutěži jako letos. „Kdybychom vyhráli, tak bychom do I.A třídy asi šli, ale takto normálně zůstáváme v B třídě. Cíle však budeme muset přehodnotit, teď už se s holou záchranou nikdo asi spokojit nebude chtít,“ zasmál se kouč bohumínského týmu.

Benjamin Čolič (uprostřed) se stěhuje do Českých Budějovic.
Čolič odešel k nováčkovi do Budějovic
V Těrlicku se lidé bavili fotbalem. Utkaly se třeba staré gardy Těrlicka a Baníku (v bílém).
OBRAZEM: Těrlicko žilo fotbalem, slavilo 60 let