Tam se fotbalisté Albrechtic drží i na začátku nového ročníku. „Nějaké výkyvy tam jsou, ale jinak to šlape a funguje, jak má,“ chválí dobrou formu svých svěřenců trenér Baníku Radek Nešpor.

Albrechtickým se dosud nepovedl jediný zápas – utkání čtvrtého kola, kdy prohráli 3:5 v Orlové. „Tam jsme dostali nařezáno. Nehráli jsme to, co jsme měli, ale jinak sezona probíhá a až nad očekávání dobře,“ uznává Nešpor.

Zatímco ostatní týmy v létě zbrojily, kádr Baníku zůstal téměř nezměněn. „Máme široký tým, je nás dost. Ale pořád se to točí okolo nějakého základu. Kdyby přišlo nějaké zranění, byl by to problém, ale to se nám naštěstí zatím vyhýbá,“ říká kouč Albrechtic.

Ragbisté Havířova do play off neproklouznou.
Ragbisté ve slátané sestavě prohráli

Přístup svých svěřenců si pochvaluje. Jsou zatím při střelecké chuti, což poznalo například Staré Město, které Baník vyprovodil sedmi góly.

„Kluci si uvědomili, že bez bojovnosti to nejde. Měli jsme nějakou představu, jak by náš výkon měl vypadat, a jsem rád, že to mančaft dodržuje. Naše hra však stále není ideální, nehrajeme totiž jen pro body, ale taky chceme, aby se na to dobře dívalo,“ okomentoval svou strategii Nešpor.

Přestože je sezona vlastně ještě pořád na začátku, v Albrechticích už se mezi fanoušky začíná spekulovat o možném postupu do vyšší soutěže. „Postup neřešíme. Nějaké indicie z vedení sice máme, ale myslím si, že tady jsou ještě o něco silnější týmy jak po finanční, tak i po herní stránce,“ vyjádřil se trenér Baníku skromně.

Dosavadní výsledky: Dolní Lutyně – Albrechtice 1:4, Albrechtice – Vratimov 2:1, Orlová – Albrechtice 5:3, Albrechtice – Dobratice 3:0, Petřvald na Moravě – Albrechtice 0:0, Albrechtice – Dobrá 3:0, Albrechtice – Staré Město 7:0.

Dolní Lutyni se ve vyšší soutěži nedaří.
Nováček z Lutyně po postupových oslavách vystřízlivěl
Orlová se výkonnostně zvedá.
Orlová se zase zvedla, chce atakovat nejvyšší mety