„Nakonec rozhodl koronavirus a anulace soutěže, která nás zachránila. Na hřišti by to bylo mnohem složitější a těžší,“ připouští 72letý Konečný.

Právě výhra Brumova jej měla osvobodit. Místo toho osm měsíců zarůstal vousem, který narostl až na deset centimetrů.

„Kamarád mi říkal, že prý vypadám jako básník Jan Neruda,“ prozradil jednu z řad vtipných poznámek na jeho nové image.

V krajském přeboru se na jaře stihlo odehrát jediné kolo včetně okresního derby Meclova (v zeleném) s Holýšovem.
Konec sezony! Zůstanou ve fotbale peníze od sponzorů?

„V pátek jsem zavolal trenéru Charvátovi, se kterým jsem vše konzultoval. Potvrdil mi, že i záchrana anulací je pro nás všechny výhra, a tak se opravdu mohou oholit,“ směje se skalní fanda.

„Konečně nevypadám jako Talibanec, rázem jsem omládl o dvacet let. Fungovat s oholenou tváří je mnohem jednodušší a příjemnější,“ směje se.

Koronavir nepomohl Brumovu jen k záchraně, ale i rekonstrukci trávníku bez většího omezení.

„Je to štěstí v neštěstí. Příští týden již přivezou hlínu a zasejí, pak bude zhruba čtvrt roku trvat, než bude hřiště způsobilé i pro fotbal. Na podzim bychom již neměli hrát s výjimkou pár kol v azylu. Věřím, že se blýská na lepší časy a i díky posilám budeme opět hrát klidný střed tabulky. Brumovu totiž divize sluší!“ dodal Zdeněk Konečný.

Nejvěrnější fanoušci brumovského fotbalu – Zdeněk Konečný (vpravo) a Marek Strnad. Nechybí na žádném zápase, včetně těch na půdě soupeře, kam Zdeněk Konečný pravidelně vyjždí už dlouhých 39 let!
Oholím se, až vyhrajete. Fanoušek na Zlínsku zarůstá jako jezevec