Zlom v utkání nastal dvacet minut před koncem. Snajpr Magera neproměnil pokutový kop a minutu nato nařídil rozhodčí penaltu proti brněnské brance, díky které jihočeský Ivo Táborský srovnal stav utkání na 2:2. „Strašně mě to mrzí. Ze všech mých penalt je takhle teprve druhá nebo třetí, kterou jsem neproměnil. Byl to důležitý moment zápasu,“ posteskl si šestatřicetiletý útočník.

Libor Hájek.
Debutoval v NHL, vstřelil první gól a zranil se. Hájek zažil hektický březen

Vstup do duelu s lídrem druholigové tabulky přitom vyšel Brňanům náramně. Do kabin šli za stavu 2:0 s vyhlídkami na třetí triumf v řadě. „První poločas jsme odehráli, jak jsme chtěli. V pěti minutách jsme dali dvě branky, což bylo super. Do druhé půle jsme nastoupili s cílem udržet výsledek a přidat další trefu, což se bohužel nepovedlo,“ uvedl.

I přes ztrátu na jihu Čech se Zbrojovce na jaře daří. Strach budí hlavně ofenziva, která ve třech duelech nasázela soupeřům rovnou desítku branek. „V přípravě jsme se zaměřili na atributy jak v obranné, tak útočné fázi. Pilovali jsme všechno. Standardky nebo nabíhání hráčů do šestnáctky. Navíc se nám uzdravil Míša Škoda, což je důležitý hráč do útočné fáze,“ připomněl brněnský kapitán.

Se Škodou si rozumí

Právě Škoda zatím nastupuje vedle Magery v dvojčlenné letce brněnského útoku a po promaroděném podzimu se dostává do formy.

Gól dal před týdnem proti Žižkovu i v neděli v Budějovicích. „S Míšou už jsme něco odkopali, dokážeme si vyhovět a zatím to šlo vidět. Bohužel ale teď naposledy jsme jako tým dali jen dvě branky a já další nepřidal,“ zalitoval Magera.

Kromě Škody budějovickou obranu překonal také nováček v týmu Šimon Šumbera. To další posila do útoku, navrátilec Jakub Přichystal, na pořádnou šanci ještě čeká. „Šumby teď dal gól, předtím zase asistoval. Má dobrou bilanci a pro mužstvo je důležitý. Přichy bohužel dostal v první zápase červenou kartu. Je to však rychlostní typ hráče a svou kvalitu směrem dopředu ještě ukáže. Můžeme se o něj opřít,“ okomentoval spoluhráče střelec deseti druholigových gólů v této sezoně.

Fotbalisté Šardic.
Šardice motivuje výlet na zápas evropské soutěže

Ten zatím ve všech třech jarních kláních opustil hřiště předčasně. „Nebylo to kvůli zranění ani kondici. Trenér se rozhodl okysličit útok a vystřídal mě, to je normální. Jsem rád, že hraji od začátku. Pokud ale místo mě nastoupí někdo jiný a bude se dařit, budu taky spokojený,“ uzavřel brněnský matador.