Psal se 23. červen 2018 a na hřiště v Dětmarovicích vyběhl do druhé půle duelu s Cracovií Krakow nenápadný chlapík tmavé pleti. Svým uměním a rychlostí okamžitě všechny na tribuně i okolo trávníku okouzlil. Podobně si vedl o tři dny později, kdy dokonce gólem pomohl porazit Górnik Zabrze. Nároční karvinští fanoušci si jej okamžitě zamilovali.

Téměř dva měsíce trvalo, než bylo jeho hostování dotaženo do úspěšného konce. Ale podařilo se. Adriel Ba Loua vletěl do FORTUNA:LIGY jako uragán - hned v prvním utkání se uvedl gólem do sítě Slovácka.

„Můžeme s radostí oznámit, že jsme na Adriela uplatnili opci a domluvili se s jeho klubem ASEC Mimosas. Nyní už patří nám, z čehož máme radost. Věříme, že nám pomůže v nové sezoně k lepším výsledkům. Momentálně se ale musí dát zdravotně do pořádku,“ informoval spokojený sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk.

Tomáš Wágner (v bílém) je už jednou nohou v Mladé Boleslavi.
Tomáš Wágner má nakročeno do Boleslavi

Za měsíc třiadvacetiletý rodák ze západní Afriky odehrál ve své první sezoně v karvinském dresu dohromady 27 zápasů – vstřelil dva góly a na šest přihrál.

Na konci sezóny získal individuální cenu Přihraj:Král asistencí za nejvíc asistencí v posledních pěti kolech základní části, čímž získal právo po celou nadstavbovou část nosit speciální dres. „Jsem tady šťastný. Máme výborného trenéra, který nás umí namotivovat a hodně nám pomohl, když přišel. Děkuji také všem fanouškům za podporu, kterou mi vyjadřují na stadionu i na sociálních sítích,“ podotkl Ba Loua pro klubový web.

Marek Janečka je zpět v Karviné.
Janečka se vrací. Deníku řekl: Koupil jsem v Karviné byt, teď už jsem Karviňák
O Ramireze (v bílém) má velký zájem Dunajská Streda.
Ramirez za „balík“ do Dunajské Stredy? Prý ano