To proto, že v Opavě stále ještě neleží vyhřívaný trávník, který je pro účast ve FORTUNA:LIZE nutný. Výhodu domácího prostředí tak nebude mít o víkendu nikdo.

„A já věřím, že to bude naše výhoda, že kulisa v Brně nebude taková, aby Opavě vytvořila domácí prostředí,“ doufá trenér MFK Karviná Roman Nádvorník. „Věřím, že nám to pomůže a že budeme bodovat. Už to opravdu potřebujeme,“ poukázal na šňůru pěti porážek, což je nejhorší start karvinského klubu za posledních dvacet let.

Trenér Roman Nádvorník se modlí za první vítězství.Zdroj: Ivo Dudek

Jenže Opava na tom není o moc lépe. Konkrétně o bod. „Opavu znám ještě z druhé ligy, loni jsem proti ní dvakrát hrál,“ přiblížil Nádvorník. „Soupeřům dělá občas problémy její rozestavení 3-5-2, ale já věřím, že na to budeme dobře připraveni,“ dodal.

Opavští v létě neudělali výrazný řez kádrem jako Karviná, a tak mohou těžit z větší souhry. „Jsou tam jisté herní automatismy, které my nemáme, protože jsme pohromadě chvíli, ale v dané situace je to vlastně jedno. Tohle nemůže mít vliv na náš výkon. O ten se musíme postarat sami naší hrou a podat takový výkon, abychom si z Brna něco odvezli. Ideálně si vzpomenout na předchozí zápas s Plzní,“ nabízí recept, jak uspět, trenér Nádvorník.

Zápas začíná v 17 hodin.

Pavouci.
Pavoučí nalezenci se po týdnu na radnici vrátili k majiteli
Turnaj fotbalistek v Havířově.
OBRAZEM: Turnaj fotbalistek