V derby nestačili v Ostravě na domácí Baník, když třikrát inkasovali ze standardky. U dvou gólů zaspal gólman Pastornický.

Karvinští si nechali dát góly od ostravských obránců. Dvakrát se prosadil stoper Pokorný, jednou levý bek Fleišman.

Po úvodní oťukávané se do první nadějné šance dostal právě Pokorný, hlavou však po rohu Hrubého v dobré pozici minul. Úspěšnější byl až po standardce Fleišmana, kdy zakončil rychlý náběh přesnou střelou k levé tyči.

Po přestávce zvýšil parádně kopnutým přímým kopem kapitán VaBaníku Fleišman, pojistku přidal svým druhým gólem v zápase hlavou Pokorný.

S Karlem Gottem procestoval novinář Jiří Krušina (vlevo) kus světa. Mistr byl ale nejraději stejně doma.
Seriál Deníku: Karel Gott očima novináře Jiřího Krušiny

Paradoxem je, že jinak Karvinští ve hře svého soupeře udrželi na uzdě a ten si prakticky nic nevytvořil. „Je to furt dokola. Frajeři chrápou při standardkách, rozhazují rukama, někteří jsou snad i uražení, že musí střídat. My se neustále porážíme sami. Věnujeme se tomu, cvičíme to, ale pak to přijde a je to křeč. Pak už nejede ani hlava, přijdou zbytečné chyby. Těžko se mi to komentuje,“ těžko hledal slova karvinský kouč František Straka.

To domácí kouč Bohumil Páník byl velmi spokojen. „Hodnotí se mi to dobře, i když to nebylo vůbec jednoduché. Soupeř byl důrazný, místy držel míč. Báli jsme se jejich výšky, nechtěli jsme faulovat v blízkosti brány. Ale nakonec jsme rozhodli paradoxně standardkami my sami,“ pochvaloval si.

Baník Ostrava – MFK Karviná 3:0 (1:0)

Branky: 26. a 88. Pokorný, 67. Fleišman. Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Dresler. ŽK: Hrubý, Pokorný – Kouřil, Dreksa. Diváci: 8 863.

Karviná: Pastornický – Krivák, Kouřil (35. Dreksa), Rundić, Ndefe – Smrž – Lingr, Janečka, Bukata, Galuška (72. Vukadinović) – Petráň (55. Ba Loua). Trenér: Straka.

Karvinské derby. MHK proti Baníku (v zeleném).
Karvinské osmifinále pro baníkovce
Karvinou čeká derby s Baníkem.
Karvinou čeká v derby Baník. Dá už konečně gól?