Derby se odehrálo v parádní atmosféře a odstartovali jej aktivněji ostravští hosté, když hned ve třetí minutě zahrozil střelou vedle Fleišman.

Gólu se baníkovci dočkali v deváté minutě. Pastornický sice předvedl super zákrok proti Jiráskovi, ale volný Smola hlavičkou poslal míč do sítě – 0:1.

Slezské derby mezi Karvinou (v bílém) a Baníkem Ostrava.Zdroj: Lukáš Kaboň

Do té doby nulová Karviná se konečně připomněla až po dvaceti minutách. Po centru Lingra zakončoval hlavou Petráň, ale jeho pokus nebyl razantní.

Od té doby však hráli především domácí. Ve 29. minutě měli asi největší šanci poločasu. Čonkův nadýchaný centr skončil u Petráně, který se dostal nad obranu Baníku, ale zakončil jen doprostřed, kde byl připravený Budinský.

Karviná začala tlačit. Za dvě minuty měl gól na noze Galuška, jeho ránu k tyči vytěsnil Budinský na roh.

Házenkáři Baníku zahájili přípravu na nový ročník extraligy. Už ale bez Tymka Piatka, který se s Karvinou loučí.
Házenkáři rozjeli přípravu, v poháru jedou do Izraele

Jak domácí první půli končili, tak začali tu druhou. Po Galuškově přízemní nahrávce střílel bez přípravy Janečka, který vběhl o pauze na trávník, ale netrefil balon ideálně.

Baník se připomněl po dobrých čtyřiceti minutách od doby, kdy hýřil aktivitou. To se psala 20. minuta. Až po hodině hry se dostal k zakončení zase i Granečný, ale vystřelil vedle.

Marek Janečka se těší na pondělní derby proti Ostravě.
Marek Janečka před Baníkem: Potěšilo by mě, kdyby to dopadlo jako na jaře

Blízko k vyrovnání byli domácí bezprostředně poté. Jirásek ztratil míč ve středu pole, Galuška jej adresoval Lingrovi, který trefil jen tyč! Gólman Budinský jej na brankovou konstrukci vytěsnil lehkou tečí a balon se k němu od tyče odrazil zpět do náruče.

Tady se utkání zlomilo. Vzápětí se opřel do balonu Jánoš, jeho projektil ještě prosvištěl jen do reklamních panelů, ale v 68. minutě už si baníkovci výhru pojistili. Krásnou střelou se prezentoval Jirásek.

Baník zvítězil 2:1, ale Karviná si nějaký ten bod určitě zasloužila.Zdroj: Lukáš Kaboň

V 75. minutě se ještě řítil k brance MFK střídající Diop, ale pálil mimo Pastornického tyče.

V 86. minutě přišla dramatizace. Přímák z pravé strany poslal Čonka do „ohně“ a Smrž míč hlavou lízl k tyči – 1:2.

Diop mohl náskok Baníku zase navýšit, ale Pastornický jeho umístěnou střelu vytáhl na roh a více se už v nervózním závěru nestalo.

Matúš Čonka (u míče) se na českou ligu těší.
Matúš Čonka: Trenérovi věřím

Ohlasy trenérů

František Straka (Karviná): „Každá porážka bolí. Pro nás je to podobné, nebo spíš ještě větší zklamání než po Mladé Boleslavi, kde jsme sahali po bodu. Dnes jsme sehráli dobré a kvalitní utkání. Každý z hráčů se vytáhl, odevzdal na hřišti maximum a tak to má být. Škoda, že jsme udělali ty dvě chyby, které nás stály body. Tady je ale třeba vidět, že Baník má velmi kvalitní a zkušený tým. Uhrál si to. Třeba Fillo šel na konci snad tři a půl minuty po svém vyloučení do kabin. Nechápu, na co rozhodčí čekal, že nenechal hrát dál. Ale nepanikaříme. I bez pěti hráčů základní sestavy jsme dnes odevzdali poctivý výkon a vytvořili si několik šancí. Bohužel jsme je neproměňovali, což v lize musíte, jinak bodovat nebudete.“

Bohumil Páník (Ostrava): „Pro nás jsou to obrovsky důležité body, kterými jsme vyrovnali ztrátu s Libercem. Říkal jsem hráčům, že tady nás bude zápas bolet, a také že bolel. Třeba když tam vběhl po pauze Janečka, tak šlo někdy o zdraví. Nicméně většina z nás do té války šla a většina ji také ve zdraví přežila. Až na tu červenou kartu je to OK, fotbal nám dneska dal. Dokázali jsme vsítit dva góly, to je pozitivní. Samozřejmě i Karviná měla své šance, ale jméno Budinský je na tomto trávníku dost známé, a i dnes bylo vidět (gólman Baníku Viktor Budinský chytil domácím tři šance a jednou mu pomohla tyč). Rozdíl oproti Liberci byl ve větší nabídce, byli jsme v záloze aktivní, ale rád bych, aby tam bylo ještě více nabízení se do prostoru.“

MFK Karviná – Baník Ostrava 1:2 (0:1)

Branky: 86. Smrž – 9. Smola, 68. Jirásek. Rozhodčí: Marek – Vlček, Vodrážka. ŽK: Smrž, Lingr, Janečka, Galuška, Kouřil – Stronati, Fillo, Procházka, Fleišman. ČK: 87. Lingr – 90(+2). Fillo. Diváci: 4833 (vyprodáno).

Karviná: Pastornický – Ndefe, Kouřil, Rundić, Čonka – Smrž – Puchel (62. Krivák), Lingr, T. Weber (46. Janečka), Galuška (87. Putyera) – Petráň. Trenér: Straka.

Těrlická přehrada hostila republikový šampionát wakeboardistů a wakeskaterů.
Těrlicko hostilo českou elitu
Karvinští fotbalisté startují novou ligovou sezonu.
Karviná vstupuje do další sezony. V létě zažila průvan v kabině