S trochou nadsázky by se dalo říct, že půjde o duel aspirantů o evropské poháry. Vždyť Karvinští ztrácejí na čtvrtou Olomouc pouhé dva body, Pardubice tři. V případě výhry tak mohou trávit vánoční čas a přelom roku na tak vysoké pozici!

Fotbalisté MFK v prosinci válí. Ze čtyř utkání (z toho tři hráli venku) posbírali osm bodů. „Jsem moc rád, že opět máme takovou sérii. Tu první nám přerušily facky v podobě porážek v Olomouci a se Zlínem. Něco jsme si k tomu řekli a naštěstí nám to zase jde. Zápasy jdou navíc v rychlém sledu, vyhovuje nám to,“ prohlásil trenér Juraj Jarábek, který (asi) bude žhavým kandidátem na cenu Trenéra měsíce za prosinec – anketu, kterou vyhlašuje Ligová fotbalová asociace.

Karvinští fotbalisté (v bílém) vezou těsnou výhru z Příbrami. Na snímku vlevo Lukáš Bartošák, autor jediného gólu. Gratuluje mu Roman Haša.
Dvacet bodů? Nečekali jsme, že budeme tak nahoře, hlásí karvinský Bartošák

Moc hezký pohled na tabulku si Karvinští nechtějí před vánočními svátky pokazit. „S domácím prostředím se chceme proti Pardubicím loučit vítězstvím, i když to vůbec nebude snadné. Rádi bychom našim fanouškům, kteří nesmí na stadion, udělali radost aspoň prostřednictvím televizních obrazovek. Vážíme si všech bodů, momentálně jich máme dvacet a chceme tento počet ještě navýšit,“ dodal Jarábek s tím, že následovat bude krátká pauza a znovu v půlce ledna se vrátí kolotoč mistrovských utkání.