Karviná vs. Příbram. Na první pohled neatraktivní duel, dalo by se říct. Omyl! Sobotní zápas na Městském stadionu v Ráji bavil více než třeba obvykle taktikou svázané derby pražských S.

Fotbal nahoru dolů, spousta šancí a jasná výhra domácích. Karvinští fotbalisté se po vítězství dotáhli ke středu tabulky. Do míst, kde už sympaticky hrající nováček z Příbrami figuroval.

Oba týmy pokračovaly v dobrém herním projevu i ve vzájemném duelu. Nakonec ale vyhráli domácí přesvědčivě. „Dostáváme strašně laciné branky. Na druhou stranu mě těší, že jsme divákům nabídli dobrý fotbal a zábavu. To je krédo, kterým se řídím celý život. Fotbal by měl lidi bavit,“ poznamenal po utkání Josef Csaplár, trenér Příbrami.

Útěk v řetězech, jubilejní 10. ročník adrenalinové zábavy a sportu.
OBRAZEM: Hitem Útěku v řetězech bylo plavání v Těrlické přehradě

Měl pravdu, protože jeho tým mohl čtyři góly v Karviné dát také. Domácí je dali a mohli ještě víc. Svůj den měl Bojan Letić, který na tři góly nahrál a po jeho stříleném centru si dal ten čtvrtý příbramský Nitrianský.

„To se mi ještě nikdy nestalo. Užívám si to,“ přiznal Letić po zápase. Během něj cítil, že by to mohl být jeho den. „Vyšel mi první kontakt s balonem, pak jsme dali další gól. Viděl jsem, že nám to jde, že mi to maže. Jde jednoznačně o můj nejpovedenější utkání tady v Karviné,“ uznal.

Obrat o 180 stupňů

Za kvalitní herní projev a ofenzivně laděný výkon byli fanoušci rádi. V závěru vyvolávali jméno trenéra Romana Nádvorníka. Muže, na kterého po utkání s Mladou Boleslaví (3:4) nadávali. Trenér se jim přišel pod „kotel“ odměnit vítěznou rybičkou. „Je to příjemné, děláme to pro to, abychom vyhrávali a diváci to ocenili. Ale jsme teprve na začátku naší cesty. Mužstvo je v nějakém herním přerodu, postupně dozrává,“ porovnával Nádvorník svůj aktuální tým s tím, který měl k dispozici v červenci.

MFK Karviná – FK Příbram 4:1 (2:0)

Branky: 22. Budínský, 29. Wágner, 53. vlastní Nitrianský, 86. Moravec – 46. Mingazov. Rozhodčí: Marek – Paták, Polák. ŽK: Wágner, Mertelj – Soldát, Skácel, Voltr, Nitrianský. Diváci: 2 814.

Karviná: Berkovec – Čolić, Panák, Janečka, Moravec – Mertlelj, Budínský (79. Ramirez) – Ba Loua (77. Guba), Lingr (52. Smrž), Letić – Wágner. Trenér: Nádvorník.

Ilustrační foto.
V Karviné noví nájemci bez peněz nemají nárok na bydlení
Ilustrační foto.
Dopravní kolaps na tahu mezi Karvinou a Dětmarovicemi. Obrňte se trpělivostí