Novou tváří je první letní posila Ladislav Almási. Ze Sparty přichází na hostování David Lischka. Naopak z hostování jsou zpět Ondřej Chvěja (Pohronie), Denis Granečný (Emmen), Roman Potočný (Zlín) a Muhamed Tijani (Třinec). Do týmu byli zařazeni i odchovanci Jaroslav Harušťák a Martin Hrubý.

První trénink fotbalového týmu FC Baník Ostrava, 21. června 2021 v Kroměříži. V popředí kapitán Jan Laštůvka.
PODÍVEJTE SE: Kapitán Baníku odhalil kérku. Tohle má Laštůvka na lýtku

V kádru již naopak nefigurují Ondřej Šašinka a Daniel Holzer (oba Slovácko), Martin Fillo (Zlín) a Patrizio Stronati (Puskás). V mužstvu chybí také Jakub Drozd a Radovan Murin, kteří by měli odejít na hostování do celků druhé ligy. Nezačal ani operovaný Ondřej Kukučka.

„Je nás tady jednadvacet. Delší volno dostal po sezoně Sanneh, který ještě plnil reprezentační povinnosti. Připojí se k nám na začátku příštího týdne. Je tady i Jan Juroška, který regeneruje po zranění, trénuje individuálně a věřím, že se brzy přidá. Úvodní část přípravy bude zaměřena na kondici a chtěli bychom se věnovat defenzivě,“ řekl trenér Baníku Ondřej Smetana.

Alois Grussmann.
Ředitel Baníku hlásí: Dostat sem hráče není lehké. Ke spokojenosti máme daleko

Aktuální kádr Baníku Ostrava:

Brankáři: Jan Laštůvka, Viktor Budinský, Martin Hrubý.

Obránci: Muhammed Sanneh, Jan Juroška, Gigli Ndefe, Jaroslav Svozil, Jakub Pokorný, Jaroslav Harušťák, Jiří Fleišman, Denis Granečný, David Lischka.

Záložníci: Dyjan Carlos de Azevedo, David Buchta, Adam Jánoš, Filip Kaloč, Ondřej Chvěja, Daniel Tetour, Nemanja Kuzmanovič, Roman Potočný.

Útočníci: Tomáš Zajíc, Daniel Śmiga, Ladislav Almási, Yira Sor, Muhamed Tijani.

Trenéři: Ondřej Smetana, Jan Baránek, Tomáš Galásek (nyní s reprezentací).