Karvinští se v domácím prostředí představí téměř po měsíci, neboť poslední dva ligové souboje absolvovali ve Zlíně a v Teplicích. Mezitím postoupili v domácím poháru ve Frýdku-Místku. „Budeme se snažit navázat na tento úspěšný blok a hlavně konečně vyhrát doma. To se nám v nové sezoně ještě nepovedlo,“ vyhlásil jasný cíl svých svěřenců trenér MFK František Straka.

Ten zatím se svým týmem předvádí v lize velice solidní výkony, na které se dá koukat (až na zápas v Teplicích). V pauze mezi ligovými zápasy však Karviná podlehla v přípravě Třinci 2:3. „Kluci šli do utkání z plného tréninku, což bylo na hřišti vidět. Ale to je přesně to, co já vidět potřebuji. Navíc hráli i méně vytěžovaní hráči. Pomalu se vrací Honza Moravec… Kdepak, bylo to užitečné. S vyplněním přípravy v repre pauze jsem velmi spokojen, kluci přistupovali k tréninkům poctivě a zodpovědně, vyzkoušeli jsme si zase nové taktické věci,“ hlásil Straka.

Petrovice odehrály solidní partii, nakonec ale padly.
Petrovice vzdorovaly Bílovci. Chyběl druhý gól

Teď je před ním úkol převést tyto věci z tréninku do ligového utkání. „Čeká nás Bohemka, a to je velmi nepříjemný tým. Rukopis trenéra Haška je na hráčích znát, jedná se o běhavý a houževnatý mančaft. My ale potřebujeme nutně vyhrát a já nepochybuji o tom, že uděláme vše pro to, aby se nám to povedlo. Taktický plán máme,“ podotkl Straka, který čeká od domácího prostředí pozitivní doping.

„Po delší době hrajeme doma a navíc strašně důležité utkání. Fanoušci nás jistě podpoří. Pro nejbližší čtyři kola máme v hlavě jistý bodový cíl, a ten bychom rádi naplnili,“ pousmál se Straka. Konkrétní však být nechtěl.

K dispozici by měl mít kompletní kádr (vyjma Dreksy a Moravce, který se rozehraje za B-tým), možná se do hry vrátí i srdcař Ondřej Lingr, který si z duelu proti Liberci odnesl otřes mozku a poslední dvě kola vynechal.

Zítřejší duel na Městském stadionu v Karviné-Ráji startuje v 15 hodin.

Marek Hanousek věří, že se Karviná dočká premiérové domácí výhry.
Záložník Karviné Marek Hanousek: Začínají nám zápasy pravdy
Havířované na úvod vyhráli v Hradci. Pak doma těsně padli s Libercem, ale šest bodů na začátek sezony je příjemných.
Povedený start stolních tenistů