„Čeká nás mimořádně těžký protivník, který je v herní pohodě a je velký favorit zápasu,“ pronesl úvodem trenér MFK Karviná Roman Nádvorník. „Celý týden jsme se na soupeře připravovali. Ctíme jeho kvality, ale chceme mu jeho roli co nejvíc znepříjemnit a bodovat,“ dodal.

Po poslední porážce od Dukly by to bylo vhodné. Poslední místo je už totiž vzdáleno od Karviné zase jen tři body. „Ano, ten poslední zápas nebyl z naší strany tak kvalitní, ale Baník je soupeř z jiného ranku, tak snad s ním poroste i náš výkon,“ vyjádřil přání trenér.

Na schopnosti Lukáše Budínského (v bílém) budou Karvinští spoléhat.Zdroj: Ivo Dudek

Na nezdar proti Dukle během reprezentační pauzy Karvinští nemysleli. „Už jsme se k tomu nevraceli, stejně nás následně čekal pohár s Táborskem. Ten jsme zvládli a pak se už soustředili na Baník,“ přiznal Nádvorník.

Projeví se podle něj nějak fakt, že Ostravany nepovede do boje legendární Milan Baroš? „To uvidíme. Samozřejmě, že kdybychom se museli připravovat i na Baroše, bylo by to pro nás složitější, poněvadž Milan je pořád nadstandardní hráč ligy, ale i bez něj má soupeř obrovské kvality,“ uznal.

Tenisoví kamarádi Radek Štěpánek (vlevo) a Novak Djoković.
Legenda se loučí. Štěpánek na závěr kariéry vyzve i tenisového krále Djokoviće

Speciální utkání čeká karvinského Jana Moravce, který si připíše jubilejní 200. start v nejvyšší soutěži. Ty předchozí nasbíral v dresu Bohemians a Kladna.

„Přiznám se, že tyhle statistiky moc nesleduji, ale kluci mi to v kabině připomněli. Je to hezké, ještě tak kdybychom Baník porazili, to by byla teprve třešnička na dortu,“ zasmál se Moravec, který věří, že tým je na soupeře dobře připraven. „Víme, že to bude těžké, ale věnovali jsme se tomu celý týden a snad jsme přišli na to, co by mělo na soupeře platit. Jedeme si pro body,“ neskrýval Moravec optimismus.

Karvinští se těší na atmosféru, kterou umí ostravští fanoušci vytvořit. „Na jaře jsem tady nebyl, ale vím, jak to v Karviné probíhalo, ostatně fanoušci Baníku jsou svou podporou svému týmu pověstní. Určitě to bude zase perfektní v přátelské atmosféře. Jedeme si to tam užít,“ těší se trenér Nádvorník.

Karvinský trenér Roman Nádvorník při koučinku.Zdroj: Ladislav Adámek

I Moravec si na jarní atmosféru v Karviné pamatuje. „Všechno jelo v duchu fair play, byla tady spousta baníkovců a fandili skvěle. Teď jich tam bude ještě víc, na Baník chodí pravidelně deset tisíc fanoušků, takže nepochybuji o tom, že atmosféra bude zase super,“ těší se i Jan Moravec.

Sobotní duel na Městském stadionu ve Vítkovicích startuje v 17 hodin.

Zdobení vánočního stromu, který je součástí vánočního městečka v centru Havířova.
Havířov hledá vánoční strom. Pokud nebude ze zahrady, bude z Beskyd
Házenkáři Baníku si v dramatickém duelu poradili s Plzní.
Drama v Karviné. Mistr přetlačil vicemistra