Tuto sobotu nejprve pohostí Spartu, která naposledy remizovala v derby se Slavií 2:2 a v celé letošní sezoně vykazuje vůbec nevyrovnané výsledky.

Jenže Karviné se nedaří. Naposledy vyhrála 22. září nad Příbramí a od té doby uhrála jen dvě remízy. Herně sice zaujala, jenže počítají se výsledky a ty se Karvinským nedostávají.

„Lépe bych to nevystihnul. Náš cíl pro Spartu je jasný. Rádi bychom potvrdili herní kvalitu, kterou v posledních zápasech máme, a rádi bychom se vyvarovali triviálních chyb, které nás stojí body,“ shrnul vše podstatné trenér MFK Roman Nádvorník.

V Karviné se odzkoušel systém videorozhodčího.
OBRAZEM: Karvinští budou pod dohledem VAR

Body nejsou

Po blamáži s Duklou si jeho svěřenci dojeli pro bod do Ostravy, ale ani obrání Baníku blýskání na lepší časy neznamenalo. Karvinští ztratili jasně vyhraný zápas s Olomoucí, když vedli v 79. minutě 2:0, aby nakonec prohráli 2:3 a naposledy prohráli i ve Zlíně 1:2. Mezitím si částečně spravili chuť v poháru, když z něj vyřadili Jablonec. „Raději bych ale bral nějaké body. Těch se nám nedostává,“ pravil upřímně Nádvorník.

Ten si hlavně přeje, aby hráčům vydržela koncentrace po celou dobu zápasu, to znamená na začátcích i na koncích obou poločasů, protože to se v poslední době moc nedaří.

Sobotní utkání bude posledním klasického podzimu. Karviná odehraje patnáctý zápas. Letošní podzim však díky změně modelu soutěže ještě nekončí.Zdroj: Michal Chadim

Sparta, Slavia? Ani jedno. Bohemka!

Zajímavostí je, že Karviná hrála doposud se Spartou doma dvakrát a v obou případech uhrála remízu 1:1. „Rádi bychom to prodloužili, ale nejlépe za tři body. Potřebujeme je,“ uvědomuje si trenér MFK, který sice není rodilým Pražanem, ale v hlavním městě později vyrůstal a protože fotbalový národ se víceméně dělí na sparťany a slávisty (minimálně v Čechách), nabízí se otázka, komu jako malý fandil více? Spartě, či Slavii?

„Pocházím ze středních Čech, ale do Prahy jsme na fotbal jezdili. Jenže v té době táhla spíš Bohemka, takže jsme se chodili koukat jak na ni, tak na Spartu a Slavii. Díky fanouškům, atmosféře na stadionku a vůbec celkovému klima se mi nejvíc zamlouvala právě ta Bohemka,“ přiznal Nádvorník.

Adriel Ba Loua se těší na sobotní utkání.
Adriel Ba Loua: Česká liga připraví hráče pro Evropu

Ten by si přál, aby zítra bylo v Karviné vyprodáno. „Dvakrát už na Spartu vyprodáno bylo, přáli bychom si to znovu, protože pak se hráčům daleko lépe hraje a atmosféra vypadá úplně jinak, než když je někde poloprázdný stadion. Kdyby vydrželo i počasí, bylo by to fajn. Hlavně, abychom zápas zvládli za tři body,“ zopakoval kouč Karviné.

Spartě bude scházet pro žluté karty Guélor Kanga. „Je to klíčový hráč Sparty, v rozehrávce jim asi bude chybět, ale Sparta je určitě schopna jej nahradit jinou kvalitou,“ míní trenér, jemuž se naopak do sestavy vrací Adriel Ba Loua, který ve Zlíně pykal za čtyři žluté karty.

Může být právě on tou nadstavbou, která by zápas mohla rozhodnout? „V našich podmínkách je to rozdílový hráč,“ souhlasí Nádvorník. „I pro něj může být každý takový zápas velkou motivací předvést se a ukázat se i velkým klubům. Věřím, že svým výkonem pomůže k úspěchu mužstva,“ zakončil Nádvorník.

Utkání se Spartou začíná v sobotu na Městském stadionu v Karviné-Ráji ve 14 hodin.

Smrž: Na Spartu vzpomínámMladý záložník Karviné Vojtěch Smrž si před sobotním utkáním proti Spartě přeje bodovat. „Je to určitě jeden z těch speciálních zápasů. Sparta je největší klub u nás, takže se těším nejen já, ale celá kabina,“ ujistil Smrž, který vposledních zápasech naskakuje do sestavy pravidelně. Jak si to užívá? „Je to příjemné, dostávám teď docela dost šancí, takže i herně rostu,“ pochvaluje si. On sám má na Spartu jednu speciální vzpomínku. „Ano, před dvěma lety jsem proti ní v lize debutoval, to bylo ještě za trenéra Webera. Dal mi šanci, když se zranil Okleštěk a já tam šel místo něj. Rád na to vzpomínám,“ vybavuje si Smrž. Na rozdíl třeba od Plzně nebo Slavie karvinští fotbalisté v domácím prostředí proti Spartě ještě neprohráli. Bude to platit i po sobotě? „Je pravda, že jsme neprohráli, ale také nevyhráli. Kdyby se nám to povedlo teď, bylo by to super. Body potřebujeme,“ ví dobře mladý fotbalista.

Jaroslav Sobek (vpravo) vyhrál v obou dosavadních zápasech nové sezony.
Šachisté pokračovali v druhé lize
Většina obžalovaných je v současné době ve vazbě. K soudu je přivedla vězeňská eskorta.
Gang vyrobil drogy za desítky milionů korun