K tomu poslednímu v Mladé Boleslavi (1:1) pomohl útočník Tomáš Wágner, který připravil gól střílejícímu Vojtěchu Smržovi. Osmadvacetiletý zkušený forvard se na trávníky vrací po zranění, které jej omezovalo v pohybu.

„Každým tréninkem se ale cítím lépe. Tříslo sice pobolívá, ale až po tréninkové jednotce a tudíž zátěži. Snad to už bude dobré,“ přeje si oblíbenec karvinských fanoušků. Na kolik minut se cítí pro zítřejší utkání s Jabloncem? „Dohodneme se s trenérem zase až den před zápasem. Poločas jako v Boleslavi bych ale měl zvládnout,“ přemýšlí.

Vzpěrači si dají dostaveníčko v Havířově.
Kam za sportem

Jeho služeb bude potřeba. Karviné totiž teče do bot. V situaci, kdy mu bolavé místo znemožnilo nastupovat a pomoci spoluhráčům, karvinský útočník trpěl. Jen smutně sledoval, jak Karviná ztrácí zápasy se Zlínem, Spartou i Slavií. „Nejsou to zrovna ideální soupeři pro sběr bodů, ale už jsme se několikrát přesvědčili, že hrát se dá s každým. Bohužel jsme se do té situace dostali sami nezvládnutými zápasy, a musíme se tedy i sami z téhle šlamastyky dostat,“ přemítá Wágner.

Dukla jako osudový soupeř?

Když měl vypíchnout zlomový okamžik podzimu, napadl jej jako první nezvládnutý zápas s Duklou. „Byly tam samozřejmě další okolnosti, třeba těch prvních pět kol, kdy se neudělal ani bod, ale když jsme se pak chytili, byl to právě zápas proti Dukle, od kterého začala ta nepříjemná série,“ uvažuje. Jedním dechem ale dodává, že zrovna proti Dukle si Karviná bodovat nezasloužila, protože nepodala ligový výkon.

Hokejbalisté přezimují na solidním sedmém místě tabulky.
Hokejbalisté porazili i Letohrad a přezimují sedmí

Zajímavé ale je, že právě na Duklu se Karviné nedaří, neboť v minulé sezoně s ní dvakrát prohrála a právě po jarním utkání s Duklou se dostala do záchranářských problémů, které pak odvracela až v hodině dvanácté v Jihlavě. Na druhou stranu si ověřila, že ve správnou chvíli zabrat umí.

„Jasně, v Jihlavě to bylo na hraně, ale vždycky hrají nějaké okolnosti proti vám. Především jsme neměli dopustit, aby se nám něco takového stalo, protože ve chvíli, kdy jsme mohli sezonu zlomit v náš prospěch, jsme neudělali ten důležitý krok. Stalo se nám to už loni. Jenže i po Dukle přišly zápasy, v nichž se mělo bodovat. Třeba na Baníku, o Sigmě ani nemluvím. Jsou to jen kdyby, kterými se nic nevyřeší, ale ty body nám pochopitelně hodně chybějí,“ uznává Wágner.

Podobná situace jako loni

Aktuální podzim nejen jemu připomíná ten loňský, kdy se rovněž bodově paběrkovalo a teprve na jaře se Karvinští odrazili k osmizápasové šňůře bez porážky, která je vynesla mimo nebezpečné pásmo.

Aby měli větší naději, bylo loni potřeba zvládnout domácí utkání s Jabloncem, tehdy s „novým“ trenérem Lubomírem Vlkem na lavičce. To se povedlo, Karviná vyhrála 2:1.

Paralela s letošním podzimem je zřejmá. Karviná v nezáviděníhodné situaci potřebuje opět zvládnout (s novým trenérem) domácí utkání s Jabloncem.

Dobrá zpráva: Tomáš Wágner (vlevo) je opět v sestavě MFK.
Karvinský Tomáš Wágner: Chci týmu co nejvíc pomoci

Povede se to znovu? „Uděláme pro to vše, ale nikde není psáno, že nám to takto bude pořád vycházet. Jablonec je velmi těžký soupeř, byť nedávno jsme ho v poháru dokázali porazit,“ vrací se Wágner, bývalý útočník Jablonce, k říjnovému osmifinále MOL Cupu, které Karviná zvládla výsledkem 1:0.

Ke smůle domácích je Jablonec již bez šance na postup v Evropské lize, a tudíž se bude určitě více koncentrovat na domácí soutěž. Ligový duel v Karviné bere nanejvýš vážně.

„Trenér Rada vtiskl mužstvu vhodný styl, kterým Jablonec zlobí soupeře už skoro rok. Už dlouho mají neskutečnou fazonu. My se ale nemůžeme dívat na Jablonec, jak skvěle hraje, musíme se dívat na sebe, abychom taky i my uhráli někdy body proti silným soupeřům. Věřím, že rozlučka s našimi fanoušky bude nakonec vítězná,“ vyjádřil naději Tomáš Wágner.

Sobotní zápas na Městském stadionu v Karviné-Ráji začne v 15 hodin.

Vyplňování tiketu. Ilustrační foto
Sázkař z Karvinska trefil jackpot a vyhrál 23 milionů
Dětmarovický farář Marcel Puvák u darovaných věcí pro bazar na místní varhany. Pořadatele sbírky nyní čeká jejich velké třídění.
Pro varhany žije celá obec