Svěřenci trenéra Františka Straky ztrácejí na nesestupovou pozici už sedm bodů a do konce nadstavby zbývají pouhá tři kola. Vypadá to, že Karviná si po roce zopakuje souboj o všechno s Jihlavou.

V úvodních minutách sobotního duelu v Příbrami byli aktivnější Karvinští, kteří tvořili hru a drželi míč. V 9. minutě Ba Loua patičkou krásně oslovil k zakončení Wágnera, brankář Kočí ale balon vyrazil.

Příbram byla blízko gólu až po dvaceti minutách, kdy hlavičkoval těsně vedle po rohovém kopu Soldát. Uběhly tři minuty a mohla skórovat Karviná, taktéž po rohu. Domácí Květ však vyhlavičkoval z prázdné brány Wágnerovu hlavičku!

Budou se karvinští fotbalisté po utkání zase radovat?
Opravit Opavu hodlají v Příbrami

Nejagilněji si na trávníku počínal Ba Loua, který každou chvíli rozděloval přihrávky, a hosté se snažili tlačit do vápna Příbrami. Většinou však jejich finální fáze postrádala přesnost.

Domácí hrozili spíše z rohových kopů. Po dalším nedokázal trefit balon Kingue.

Zápas 2. kola nadstavbové části skupiny o záchranu 1. FK Příbram - MFK Karviná 1:0.Zdroj: Antonín Vydra

Karviná měla větší šance. Nejprve se protáhl kolem dvou obránců Lingr, jeho odvrácený centr napálil Budínský z dobré pozice nad.

Pak zase zkoušel z pravé strany Lingr najít ve vápně Wágnera, Kočí míč vyboxoval před sebe, kde jej nabíhající Záhumenský netrefil ideálně.

Havířov - Slavičín.
Havířov srazila červená karta. V deseti už na lídra nestačil

V nastavení první půle ještě zkoušel Květ lobovat brankáře Berkovce, který byl vyběhnutý z brány až daleko před vápnem, ale přestřelil a poločas skončil.

Ten druhý začal za vytrvalého deště a jako první zahrozila Příbram, když nový muž na hřišti Polidar zkoušel štěstí střelou k levé tyči. Na Berkovce si nepřišel.

Na druhém konci hřiště vyhlížela nadějně střela Ba Louay, který ji otřel o Soldáta a míč skončil v zámezí.

Zápas 2. kola nadstavbové části skupiny o záchranu 1. FK Příbram - MFK Karviná 1:0.Zdroj: Antonín Vydra

Po domácím brejku pak Matoušek hledal před karvinskou bránou opět Polidara, u míče byl však dříve pozorný Berkovec.

V 64. minutě se domácí dočkali gólu, když Nového centr se odrazil od Kingueho ruky k volnému Soldátovi a ten ve skluzu dopravil nadvakrát míč do sítě. Protesty hostů byly marné. Opět inkasovali sporný gól.

Karvinští odpověděli závarem v domácí šestnáctce, po kterém přepálil bránu střídající Faško.

Bohumínu se nedaří, hodně inkasuje.
Bez gólu i bez bodu. Bohumín padl v Bruntále

Na opačné straně zakončil nadějný brejk domácích střelou vedle Mingazov.

V 74. minutě přeskočil v jasné šanci míč Wágnerovi nohu, a tak se Karviná vyrovnání nedočkala. Zbytek zápasu už totiž domácí zkušeně rozkouskovali a Karviné už se ani tolik nedařilo kombinovat.

„Pro nás to byl klíčový zápas v tom, abychom případně nemuseli do baráže. Na hráčích to bohužel bylo v první půli vidět, měli svázané nohy. Ve druhé půli jsme zlepšili nasazení i agresivitu a bylo to vidět. Vstřelili jsme gól, to nám pomohlo. Vzápětí mohl definitivně rozhodnout Mingazov, ale místo toho jsme museli bojovat až do závěrečného hvizdu. Hráčům za druhý poločas děkuji,“ shrnul utkání naděje příbramský trenér Roman Nádvorník.

Jeho karvinský protějšek František Straka uznal, že po této porážce má Karviná jistou baráž. „Jsem realista, baráž už nás nemine. Škoda, myslím, že v první půli jsme odehráli velice slušnou partii. Nevím, proč to ve druhé půli nebylo podobné,“ divil se po zápase. „Zaráží mě jedna věc – jak my nakládáme s gólovými šancemi. Nejsme schopni najít správné řešení a to nás sráží. V takových zápasech rozhodují individuální chyby. My se jich opět nevyvarovali a prohráli,“ dodal zklamaně.

FK Příbram – MFK Karviná 1:0 (0:0)

Branka: 64. Soldát. Rozhodčí: Lerch – Vlček, Ratajová. ŽK: Kočí – Suchan. Diváci: 1825.

Karviná: Berkovec – Moravec (87. Fokaidis), Krivák, Rundič, Záhumenský – Budínský, Bukata – Ba Loua (73. Suchan), Lingr, Guba (60. Faško) – Wágner. Trenér: Straka.

Ondřej Lingr (v bílém) a spol. chtějí odčinit poslední nevydařené utkání v Opavě.
Mladík Ondřej Lingr: Nádvorníkovi záchranu přeji
Házenkáři Baníku jsou po roce opět ve finále.
První házenkářské finále proti Plzni se blíží