Svěřenci trenéra Františka Straky tak konečně vymazali nulu v kolonce výher a dokonce se díky skóre odlepili z posledního místa tabulky, které přenechali Teplicím. Za týden se oba celky paradoxně střetnou v dalším duelu o Černého Petra na teplických Stínadlech.

V první půli to na jasnou záležitost v podání hostů nevypadalo. Karvinští sice šli do vedení, když si Bukata celou akci rozjel a po centru Vukadinoviće ji i sám zakončil, ale jinak měli navrch domácí „ševci“.

Dvě jasné šance zahodil Janetzký, Maškovi zneškodnil tutovku brankář Hrdlička. I Karviná ale mohla dát více než gól, Vukadinović byl sám před Dostálem, ale o centimetry minul.

Vukadin Vukadinović se těší do Zlína.
Karviná veze do Zlína i Vukadinoviće

Druhá část začala tím, že se vykartoval domácí Azackij a Karviná přesilovku umně využila. Po nesmyslné ruce Čanturišviliho zahrál trestňák do vápna Ba Loua, centr propadl před Hanouska, a ten zblízka doklepl na 0:2.

Od té chvíle byla na hřišti už jen Karviná, která přidala i další dva góly. Ba Loua zacvičil s Jiráčkem, předložil míč Petráňovi, který upravil na 0:3, a pak se trefil i střídající Puchel.

Fastav snížil až v nastaveném čase zásluhou Jiráčka, který se ovšem trefil náramně. Bombou z třiceti metrů k tyči odčaroval čisté konto Hrdličkovi. I tak odcházeli ze hřiště mnohem spokojenější hosté, kteří poprvé v novém ročníku vyhráli.

Karvinští fotbalisté (v bílém) vyhráli ve Zlíně jasně 4:1.Zdroj: Michal Chadim

„Jsme samozřejmě spokojení. Tentokrát jsme byli maximálně efektivní a jsme všichni šťastní. Nastartoval nás první gól a pomohlo nám i vyloučení domácího hráče (Azackého). Ne všechno bylo ideální, ale výhru jsme si zasloužili. Akorát mě hodně štve zbytečný gól v závěru, to si musíme vyříkat,“ zhodnotil premiérové vítězství František Straka.

Domácí trenér Josef Csaplár viděl utkání i stěžejní momenty podobně. „Zásadní problém bylo to vyloučení Azackého, to byla blbost a poslalo nás to do kolen. Rád bych se Zlínem hrál o poháry, ale dnes tým ukázal, že na to nemá, respektive na to ještě nedozrál,“ čišelo zklamání ze zlínského kouče.

Fastav Zlín – MFK Karviná 1:4 (0:1)

Branky: 90(+1). Jiráček – 11. Bukata, 59. Hanousek, 65. Petráň, 78. Puchel. Rozhodčí: Franěk – Moláček, Vitner. ŽK: Azackij, Čanturišvili, Jiráček – trenér Straka. ČK: 52. Azackij (Z). Diváci: 3 514.

Karviná: Hrdlička – Ndefe, Kouřil, Rundić, Čonka – Ba Loua, Janečka, Hanousek, Bukata (78. Smrž), Vukadinović (34. Puchel) – Petráň (90. J. Šašinka). Trenér: Straka.

Karel Šeda (v bílém) odchází do Prahy.
Basketbalový Sokol opouští srdcař Karel Šeda
Michal Brůna věří, že kádr Karviné vhodně posílil a bude se znovu rvát o medaile.
Michal Brůna: Zahraničí klukům nerozmlouváme