Na hráčích obou mužstev jako by se projevovalo horké letní počasí. Hra byla mdlá a plná nepřesností. „My jsme dnes byli meganervózní, nevím proč. Hráči si asi moc připouštěli, že se mohou odrazit od posledního místa a scházela nám kvalita,“ uznal trenér MFK František Straka.

Hostům v první půli vyšel jeden ze dvou brejků, víc toho nepředvedli. Domácí na tom byli podobně. Čestnou výjimkou byla 34. minuta a tutovka Hanouska, který střílel uvnitř pokutového území. Nguyen ale vytáhl parádní zákrok a balon vytěsnil na tyč a ven. „To byl čistě reflexivní zákrok,“ komentoval to po utkání strážce liberecké svatyně.

Z přípravného utkání Havířova (bílé dresy) proti Frýdku-Místku.
Havířov rozjel přípravu, chce přivést zkušeného útočníka

A jak viděl svou šanci Hanousek? „Nemyslím, že bych střílel úplně špatně, tlačil jsem to do volného prostoru a nahoru, ale on to konečky prstů vytáhl. Ale je to pozice, ze které mají padat góly,“ uvědomoval si. Do druhé půle už nenastoupil. Nahradil jej Janečka.

„Mára zase potvrdil, že pro tým znamená velké oživení. Střídání bylo dvojí, ještě tam šel Guba, ale tohle střídání se mi nepovedlo,“ věděl Straka. Karvinský záložník ještě po zranění není zcela připraven.

Karviná se snažila o vyrovnání, ale marně. Na snímku střet Marka Janečky (v bílém) s libereckým gólmanem Filipem Nguyenem.Zdroj: Edmund Kijonka

Strakovi scházel i Vukadinović. „Vuki měl zdravotní problémy. Snad bude fit aspoň na Zlín,“ přál by si Straka.

I tak měli jeho svěřenci šance minimálně na srovnání. Bukata napřáhl parádně, ale trefil jen břevno, v závěru po rohu trefil Smrž balon z první, ale Nguyen vytáhl další bravurní zákrok. Přímák Ba Louy pak skončil nad.

Liberec dohrával bez dvou vyloučených, po tom prvním navíc kouskoval hru a zdržoval. „Měli jsme i štěstí, jsou to odsud cenné body. Hrálo se o Černého Petra a my to zvládli,“ oddechl si trenér Liberce Pavel Hoftych.

MFK Karviná – Slovan Liberec 0:1 (0:1)

Branka: 18. Pešek. Rozhodčí: Adámková – Mokrusch, Hájek. ŽK: Rundić, Janečka – Oscar, Mikula, Nguyen. ČK: 68. Oscar, 90(+3). Mara (oba Liberec). Diváci: 2960.

Karviná: Hrdlička – Krivák, Kouřil, Rundić, Ndefe – Smrž, Hanousek (46. Janečka) – Putyera (46. Guba), Lingr (74. Bukata), Ba Loua – Petráň. Trenér: Straka.

Dětmarovicím se v tomto týdnu moc nevedlo.
Dětmarovice v deseti nestačily na Rýmařov
Výstava Muzea Těšínska v budově Památníku životické tragédie v Havířově.
OBRAZEM: Oběti nacistických zločinů varují