Trenér Roman Nádvorník nasadil do zápasu navlas stejnou sestavu, která se vytáhla proti Plzni, a udělal dobře. Hra měla šmrnc, Karvinští odváděli bojovný a taktický výkon a domácí se k ohrožení Berkovcovy svatyně dostávali ztuha a v první půli vlastně nevymysleli nic.

Karviná naopak udeřila po čtvrthodině hry, kdy rohový kop Budínského našel neomylně hlavu nového stopera Panáka – 0:1.

Karvinští (v bílém) se dočkali prvních bodů v soutěži.Zdroj: František Géla

Do druhého poločasu už nevyběhl Lingr, místo něho šel na trávník Smrž a byl to právě on, kdo zakončil Wágnerovu akci, který sám mohl chvíli předtím tváří v tvář Šromovi skórovat. Když neuspěl, nahrál aspoň mladíkovi v karvinském dresu a ten, na rozdíl od utkání s Plzní, svou šanci už proměnil.

„Domácí“ Opava byla ve druhé části aktivnější, vytvořila si tři šance a jednu proměnila.

Na víc se ale nezmohla a Karvinští v 82. minutě pečetili výsledek po další dobré práci Letiče s Budínským. Skóroval Wágner.

Karvinští (v bílém) se dočkali prvních bodů v soutěži.Zdroj: František Géla

Ohlasy trenérů

Roman Skuhravý (Opava): „Celý zápas se vyvíjel přesně tak, jak jsme čekali. Bohužel jsme naivní a v první půli to bylo sterilní i do ofenzivy."

Roman Nádvorník (Karviná): „Věděli jsme, že je to zápas o šest bodů. Do reprezentační přestávky jsme si dali za cíl v obou zápasech bodovat a jsem rád, že máme z derby první tři veledůležité body. Pomohl nám vstup do zápasu a první gól."

SFC Opava – MFK Karviná 1:3 (0:1)

Branky: 62. Smola – 20. Panák, 59. Smrž, 82. Wágner. Rozhodčí: Zelinka – Blažej, Kříž. ŽK: Kuzmanovič – Letič. Diváci: 1209.

Opava: Šrom – Helebrand, Simerský, Svozil, Hrabina (46. Smola) – Janetzký (77. Juřena), Schaffartzik, Jursa (70. Kayamba), Zapalač – Puškáč, Kuzmanovič. Trenér: Skuhravý.

Karviná: Berkovec – Čolič, Panák, Janečka, Moravec – Mertelj, Budínský – Tusjak (67. Guba), Lingr (46. Smrž), Letič (85. Dramé) – Wágner. Trenér: Nádvorník.

Ilustrační snímek.
Město s uzavřeným koupalištěm možná koupí jezero Kozí becirk
Havířovské slavnosti 2017.
Na Havířovské slavnosti se vyplatí koupit vstupenku v předprodeji