Lukáši, utkání pro vás začalo nejlépe, jak mohlo. Co jste si na place už ve druhé minutě po vašem vedení říkali?

Určitě nám ten brzký gól pomohl, nakopl nás. Myslím, že to bylo vidět a přišlo mi, že jsme Zlín do ničeho moc nepouštěli. Sami jsme si díky velké aktivitě vytvářeli další příležitosti.

Byl to podobně zodpovědný výkon jako nedávno doma proti Baníku?

Jo, i podobný průběh to mělo. Akorát dneska tam byla pasáž nějakých patnácti minut ve druhé půli, kdy nás Zlín trochu zatlačil. Tam jsme se potřebovali uklidnit, srovnat to. Měli jsme štěstí, že jsme tam nedostali gól.

Lukáš Budínský se raduje ze své branky do sítě Zlína.Zdroj: Ivo Dudek

Zlín pro vás musí být doma mimořádně příjemný soupeř ne? V Karviné ho pravidelně porážíte, zatímco ve Zlíně zase pravidelně prohráváte…

My jsme doma přece jen silnější než venku. Lidé nás tady ženou a týmy jako Zlín můžeme doma porážet. Navíc má naše hra stoupající tendenci. Určitý herní progres pod panem Strakou jsme snad ukázali.

Teď k té vaší promarněné penaltě. To jste kopal pravou nohou?

Jo, to bylo pravačkou. Co na tom bylo špatně? Že jsem to dal do tyče (úsměv). Moc jsem to přetáhl, nekoukal jsem ani na gólmana, protože většinou jsem předem rozhodnutý, kam to kopnu. I teď jsem byl. Bohužel se mi do cesty postavila tyčka.

Karvinští fotbalisté (v bílém) dokázali v sobotu přehrát Zlín 2:0.
Karviná porazila ševce a odskočila Dukle

Je pravda, že naposledy jste penaltu neproměnil ještě ve druhé lize?

Je to tak, jsou to zhruba tři roky. Jinak jsem všechny v lize proměnil. 

Co to udělá se sebevědomím střelce, když penalty obvykle suverénně proměňujete a pak najednou nějakou nedáte?

Nic. Věděl jsem, že musím dát jiný gól ze hry, abych to odčinil.

A povedlo se…

Povedlo. Natlačil jsem to ke stejné tyči. Akorát jsem to kopal levou.

Členové kroužků krojovaných horníků se v pátek 12. dubna 2019 společně připomněli důlní neštěstí, ke kterému došlo před 95 lety na nedalekém Dole Gabriela.
OBRAZEM: V Karviné vzpomněli na zemřelé horníky

Je to paradox?

Trochu jo. Přijde mi, že u zakončení levačku u toho tolik nepřemýšlím, nekladu takový důraz na to, abych pořádně zamířil. A ono to kupodivu vychází. Možná je pro mě lehčí zakončovat levačkou. Asi to budu zkoušet častěji (úsměv).

Příště na penaltu půjdete s tím, že ji kopnete levou nohou?

No, příště na penaltu asi nepůjdu vůbec (smích). Přenechám to Wagymu (Tomáši Wágnerovi). Máme mezi sebou takovou dohodu, že když někdo na penaltě selže, dostane příště šanci ten druhý. A Wagy navíc říkal, že by si ji už příště šel kopnout.

Na dálku stále soupeříte s Duklou. Teď máte čtyři body náskok, byť Dukla má nedělní zápas s Jabloncem k dobru. Jak tu situaci vnímáte?

Souboj s Duklou to samozřejmě je, ale my se koukáme jen sami na sebe. Ještě máme dvě kola do konce základní části, něco z nich snad vytěžíme. Uvidíme, jak to bude vypadat na konci. Potřebujeme hlavně získat herní jistotu, abychom pak v zápasech nadstavby udělali co nejvíce bodů. Věřím, že jsme na dobré cestě.

Havířov se brání vyřazení své juniorky z extraligy administrativní cestou.
Zákulisní bitva. Kluby brojí proti rozhodnutí o vyřazení z extraligy juniorů
Mladý Radim Bako se snažil, ale v posledních dvou zápasech neuhrál ani bod.
Stolní tenisté dohráli základní část. V play off je čeká El Niňo
Ilustrační foto
Nezaměstnanost: Karvinsko je stále na špici